Някои авиокомпании вече обявиха, че няма да допускат пътници без

...
Някои авиокомпании вече обявиха, че няма да допускат пътници без
Коментари Харесай

Как ще доказваме, че сме ваксинирани срещу COVID-19

Някои самолетни компании към този момент оповестиха, че няма да позволяват пасажери без ваксини, а в страни като Англия се приказва, че има вид кръчмите и други публични институции да връщат посетителите си без ваксина.

Така стигаме и до въпроса по какъв начин ще можем да потвърждаваме отсега нататък, че фактически сме били имунизирани против вируса - дали ще носим със себе си спомагателен документ, или различен тип удостоверение.

Имайки поради какъв брой неделима част от живота ни са технологиите и смарт телефоните, най-логично е да допуснем, че точно те ще имат съществена роля в това направление.
 Снимка 511651

Наскоро Bloomberg описа, че в окръга на Лос Анджелис " имунизационните пропуски " към този момент си проправят път в смарт телефоните на имунизираните жители чрез Apple Wallet и Гугъл Pay.

Както знаем, цифровите портфейли на Гугъл и Apple са средства за разплащане и в тях можем да държим виртуални копия на кредитните си карти.

Оказва се, че по същия този метод можем съхраняваме и свидетелствата си за имунизация.
 Снимка 511650

Новата система е създадена взаимно с локална компания на име Healthvana, чиято съществена активност е доставянето на резултати от проби за ХИВ и други болести, излъчени по сексуален път.

Основната концепция на цифровия документ е да припомня на потребителите по кое време би трябвало да отидат за втората доза от имунизацията, написа Bloomberg.

Изпълнителният шеф на Healtvana обаче добавя, че ще можем да употребяваме Apple Wallet и Гугъл Pay, с цел да потвърждаваме пред " самолетни компании, учебни заведения и пред всеки, който е належащо ", че сме ваксинирани.
 COVID-19, Угур Шахин, имунизацията на Pfizer и BioNTech и ефикасна ли ще е против новия вариант
Ефективна ли е имунизацията и против новия вариант на COVID-19

Силно заразният нов вариант аргументи безпорядък

От Healthvana дават обещание, че данните на всеки имунизиран са обект на най-висока сигурност и се съхраняват в облачните сървъри на Amazon Web Services.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР