Някогашният партиен дом в центъра на Пловдив ще бъде съборен,

...
Някогашният партиен дом в центъра на Пловдив ще бъде съборен,
Коментари Харесай

Операта в Пловдив ще се строи на мястото на бившия партиен дом

Някогашният партиен дом в центъра на Пловдив ще бъде съборен, като на негово място ще бъде издигната постройка за операта. Преди това обаче ще би трябвало общината да откри къде да реалокира администрацията си, която сега се обитава в 12-етажнaта постройка, като това може да забави процеса за незнайно какъв брой време, оповестява Дневник.

Това решение взеха през днешния ден общинските съветници в града след съвсем двучасови диспути. Те отхвърлиха и предложение на кмета Иван Тотев по въпроса да се организира локален референдум " с бюлетинки ".

Инициативата за създаване на опера в града е на фондацията " Дом за Пловдивската опера ". Мястото също е едно петте, които те са предложили, след полемики с жители. Критици на техния план са от Камарата на архитектите в града. Според тях мястото не е задоволително положително за опера, а постройката, която ще бъде съборена, има висока архитектурна стойност.

По проект на фондацията бъдещата постройка би коствала 30 млн. лв., като предстоящите доходи годишно биха били 2 млн. лв., а разноските - 500 хиляди лв.. Фондацията възнамерява да кандидатства за нисколихвен заем от европейския фонд за вложения в градски планове - JESSICA. " При тези доходи и разноски планът ще се изплати за 20 години ", сподели ръководителят на фондацията Лъчезар Фратев пред Дневник.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР