Някогашната суперзвезда на Литекс и “А” група - Данило Морено

...
Някогашната суперзвезда на Литекс и “А” група - Данило Морено
Коментари Харесай

Асприля ще сменя Десподов на “Армията”

Някогашната суперзвезда на Литекс и “А” група - Данило Морено Асприля, може да се върне в България, твърди “Меридиан Мач”. Той е измежду обсъжданите имена за заместител на Кирил Десподов в ЦСКА-София. От “Армията” към този момент обявиха, че търсят състезател, който да размени Футболист номер 1 на България за 2018 година.

В момента 30-годишният Асприля е благосъстоятелност на Ал Аин от ОАЕ. В клуба обаче нямат желание да рачитат на него и той е свободен да си търси нов тим. В последните два сезона Асприля е бил даван чартърен в саудитския Ал Фейха, за който е записал 29 мача и е осъществил 14 попадения.

Асприля игра за Литекс от началото на 2014 до края на 2015 година. В този интервал той записа 60 мача за “оранжевите” в елита, осъществя 23 гола и даде 10 асистенции. За Купата на България пък записва 9 срещи с 2 попадения, а в Европа - 5 дуела и 1 гол. Не би трябвало да се не помни, че едни от най-силните мачове на Асприля с екипа на Литекс бяха под управлението на Люпко Петрович, който от декември е съветник на Нестор Ел Маестро.

Самият колумбиец към този момент е бил спряган за завръщане в България и по-точно в ЦСКА-София. Той обаче се изрече много отрицателно за ръководителите на клуба. “Последния сезон в Литекс не бях доста благополучен, тъкмо по тази причина подписах с Ал Аин. Когато излязохме в отмора след края на есенния дял, аз просто бях сигурен, че не желая да се връщам в България”, сподели той в изявление за Sportal.bg, обещано на 13 декември 2016 година.

“Защото когато имаш най-хубавия състезател в тима си, той се нуждае от поддръжка. За мен персонално Данаил Ганчев е огромен измамник! Преди моя трансфер той ми сподели едни неща, а след него промени всичко. Това въобще не е коректно”, добави тогава техничарят.

Сега обаче нещата са се трансформирали. Асприля към този момент е минал пика на своята кариера, само че пък неговата висока класа е безспорна. Той е на много по-добро равнище от останалите крила на “червените” - Едвин Джеси, Жоржиньо и Енрике Рафаел. Единственият проблем за възможното завръщане на Асприля в България може да се окажат неговите финансови условия. В ОАЕ и Саудитска Арабия 30-годишният футболист е взимал пари, които у нас няма кой да му даде. Тоест, с цел да подпише с ЦСКА-София, той ще би трябвало да понижи доста персоналните си условия.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР