Някога програмите за отваряне на сайтове струваха пари. Една от

...
Някога програмите за отваряне на сайтове струваха пари. Една от
Коментари Харесай

Google Chrome става платен - за кого?

Някога стратегиите за отваряне на уеб сайтове костваха пари. Една от аргументите Netscape да загуби от Internet Explorer през 90-те беше точно това.

Сега, обаче, платеният уеб браузър се завръща - само че от Гугъл и за задачите на бизнеса.

Става дума за новия артикул Chrome Enterprise Premium. С него онлайн колосът се пробва да трансформира браузъра в цялостна система за отбрана на информацията на работното място. Тезата на компанията е, че към този момент голяма част от дейностите на чиновниците не са свързани с съответен конфигуриран на компютрите им програмен продукт, а с уеб приложения - без значение дали приказваме за Windows, или за macOS, Android, iOS или chromeOS.

Така Chrome Enterprise Premium надгражда общоприетия браузър с централизиран надзор, IT административни политики, централизирано възобновяване и поддръжка на протоколи като RDP за далечен достъп. Сигурността е основна характерност на новия артикул - с AI засичане на рискове, опция за изчерпателен разбор на устройството и контекстово-базиран надзор на достъпа.

Всичко това - за 6 $ на месец на консуматор.

Както отбелязва The Register, Chrome може да се конфигурира да бъде задоволително сигурен и без пари, само че спомагателните функционалности могат да намерят приложимост в избрани обстановки. В същото време Chrome Enterprise Premium удостоверява прогнозата на Gartner от предходната година, че браузърите последователно ще се трансфорат в платформи, през които фирмите популяризират програмен продукт, събират данни и управляват достъпа.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР