Някога най-добрият приятел на човека е обикалял свободни обширни пространства

...
Някога най-добрият приятел на човека е обикалял свободни обширни пространства
Коментари Харесай

Коя порода кучета е най-близко генетично до вълците

Някога най-хубавият другар на индивида е обикалял свободни обширни пространства на глутници и се е изхранвал с лов. Говорим за вълците, от които генетично произлизат днешните кучета. Дали обаче това е станало, откакто индивидът ги е опитомил за да ги употребява за защита на добитъка си? Или самите вълци са намерили по-лесен живот под формата на заслон и подготвена храна?
 Уипет и бордър коли - кои са минусите на тези две породи кучета
Кои кучета са най-емоционални и имат проблематично държание

И коя порода не е подобаваща за заети хора

За момента учените не дават отговор на този въпрос, по тази причина пък е ясно, че днешните кучета споделят 99.9 % от своето ДНК с вълците, пишат Dogster. Ето и породите, които са най-близки роднини на вълка.

Шиба ину
 Снимка 663925

Тази японска порода може повече да припомня лисица, само че в действителност споделя общи поведенчески черти с вълците. Игриви и много своенравни, шиба ину не са подобаващи за хора, които досега не са имали куче. Те се привързват към фамилията си, само че са подозрителни към непознати хора. И обичат да са най-вече на открито.

Чау чау
 Снимка 663923

Родом от Китай, тези кучета наподобяват много впечатляващо с размера си и гъстата си четина. Държанието им също е впечатляващо - те са доминантни и могат да имат. Последното не е чудно - развъждани са от епохи за защита на стадата.

Самоед
 Снимка 663926

Може да звучи ужасно, само че в действителност тази съветска порода е много отзивчива макар близката си родствена връзка с вълка. Привързва се елементарно към хората, отзивчива е и не обича измененията. Освен това се схваща с децата.

Акита
 Снимка 663922

Родом от Япония, тази порода са кучета-пазачи. И на тях в действителност може да се разчита да реагират при най-малката опасност за фамилията, в което живеят. Не лаят доста, само че избират да са на открито и постоянно се случва да избягат, в случай че не получават задоволително независимост и разходки.

Сибирско хъски
 Снимка 663921

Тази порода изумява учените с това, че е извънредно близка генетично до вълците, само че демонстрира много разлики в държанието си. Макар да се усещат добре в глутница, те се привързват към притежателите си. Както всички породи нагоре, избират да са повече време на открито и имат потребност от доста време измежду природата. Да ги гледаш в апартамент или жилище без двор би било същинско изтезание за тях.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР