Някога имали ли сте работа, която сте мразили от дъното

...
Някога имали ли сте работа, която сте мразили от дъното
Коментари Харесай

За щастливи служители, внимавайте за тези признаци!

Някога имали ли сте работа, която сте ненавиждали от дъното на душата си? Най-вероятно отговорът е „ да ”,  а неналичието на задоволеност от службата оказва голямо въздействие върху останалата част от живота ви.

Ако знаем, че ужасната работа е както публикуван, по този начин и гибелен за вас феномен, то какви са предупредителните знаци, че чиновниците или сътрудниците ви спадат към тази категория? И какви са признаците, че самите вие не бихте издържали още дълго?

Колко ангажирани, въодушевени, продуктивни и задоволени са хората ви?

Изследване на Gallup сочи, че съвсем 70% от всички чиновници не са ангажирани. Според изследване на Tiny HR пък, 79% не се усещат ценени в службата. В този смисъл, в случай че вашата организация е като множеството, личният състав ви не задоволен. Ето кои са 10-те предупредителни държания. Ако ваш чиновник показва 7 или повече от тях, значи си имате работа с пъклен трагичен състезател.

1. Едва покриват наложителния най-малко.

Неудовлетворените чиновници не си дават напън. Не се интересуват от подобряването на търговски върхове или завършването на планове преди крайния период. Те усвояват изкуството да наподобяват заети, само че имат доста дребен принос. Вършат нещата криво-ляво – за ваша сметка.

2. Не закъсняват с недоволствата.

Всички сме чували изреченията като, „ Защо финансовият отдел желае подробен доклад в края на всеки ден? Трябва да заставам до късно, с цел да им го дава ” или „ Мога да изкарвам повече в компанията надолу по улицата ”. Нещастните чиновници постоянно се вторачват в най-неприятните аспекти от ситуацията си и бързат да се оплачат на другите.

3. Допускат повече неточности.

Тъй като не влагат всичко от себе си и свеждат приноса си до най-малко, неудовлетворените чиновници позволяват неточности по-често от щастливите. Може да сгафят, тъй като не им пука или пък тъй като това е техният нерешителен метод да се бунтуват.

4. Не пропущат да изразят възприятията си пред клиентите.

Недоволството на нещастните чиновници постоянно е на повърхността. На близките не са нужни доста старания, с цел да ги накарат да изразят разочарованието си от компанията. („ Мислите, че предлагаме безпаричен избор от артикули? Добре, че не работите тук. ”)     

5. Не сътрудничат с ненаситност.

Неудовлетворените играчи са фокусирани върху персоналните си прекарвания. Те се изолират от своите съотборници и сътрудници – изключително когато са си близки на работното място. Нещастните чиновници не виждат, когато нещата станат напечени и сътрудниците им се мъчат да решат някакъв проблем. Нито виждат, нито вземат непринудено присъединяване.

6. Държат се враждебно с другите.

Неудовлетворените чиновници бързо дават израз на гнева и избухливостта си. Учтивостта им изхвърча през прозореца. Те изливат разочарованието си върху всеки, с който осъществят контакт или който могат да нагрубят, без да си навлекат неприятности.

7. Напускат и си потеглят.

Нещастните чиновници нормално са нетърпеливи. Ако нещата не вървят добре, в случай че не се усещат оценени или като част от колектива, те напущат и си потеглят. Ако голя брой надарени фрагменти изоставен компанията ви, най-вероятно целият ви личен състав е неудовлетворен.

8. Или по-лошо – напущат и остават.

Понякога е по-лесно да останем в познатата ни среда, даже тя да е неприветлива. Някои нещастни чиновници могат да предпочетат лесния вид – да останат и да вършат даже по-малко от наложителния най-малко.

9. Не вземат участие във фирмени заседания или обществени мероприятия.

Неудовлетворените чиновници нормално не желаят да прахосват извънработното си време за сплотяващи екипа действия или вървене по питейни заведения. Рядко имат другари измежду сътрудниците си и изключително не харесват фирмените събития. Фалшивото „ ура ” във връзка огромна продажба или сполучливо приключен план ги изтощава.

10. По-развълнувани са, че си потеглят от работа в края на деня, в сравнение с когато идват заран.

Нещастните чиновници са стимулирани – просто не са стимулирани да вършат това, за което им се заплаща. Неудовлетворението и неналичието им на съгласуваност с останалите членове на екипа значи, че не се вълнуват да са на работа. Ще ги видите въодушевени за извънслужебни действия и събития – фамилна колекция, огромен концерт. Това е отлично – само че в никакъв случай няма да ги видите жегнати за работата, за която им плащате.

По материали на OpenForum
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР