Някога чудили ли сте се кое е нещото, което прави

...
Някога чудили ли сте се кое е нещото, което прави
Коментари Харесай

Lakrids by Bülow: Kадифената бонбонена вселена, която изкушава тази Коледа

Някога чудили ли сте се кое е нещото, което прави скандинавските домове да наподобяват по този начин уютни, топли и гостоприемни и то освен по Коледа? Това е датското чувство за " hygge ". Hygge и Коледа вървят ръка за ръка или в случай че би трябвало да сме по-точни ръкавичка за ръкавичка, тъй като там е доооста студено, и точно това е рецептата за живота, която датчаните с наслада споделят със света. Hygge е чувство за оценяване на дребните неща, приятност от момента, който ни сгрява в сивото всекидневие, безапелационният акцент върху това да правиш това, което те прави най-щастлив и да го правиш доста. Да останеш на топло, да облечеш мек пуловер, да пиеш чаша чай, до момента в който четеш книга, да си запалиш свещ, да приказваш с другар... Но Hygge е и да се храниш добре и постоянно да имаш нещо сладичко на масата, което да те подари с позитивна страст и да те стопли в мразовитата зимна вечер.

Датчаните обичат едно нещо, на което доста от останалите нации не са такива почитатели – лакрица. Звучи ви познато, нали? Да - от дребната дивачка Пипи Дългото чорапче, която черпи децата точно с лакрицови пръчки. И това не е по никакъв начин инцидентно – лакрицът, който е другото име на сладкия корен на женското биле, стои в основата на разнообразни типично скандинавски лакомства. Тази специфична естествена съставна част се радва на повече от 5-хилядолетна история, като даже по времето на Александър Велики неговите бойци са се хранели с корени от билката, с цел да имат повече сила по време на борба. Сладкият корен от женско биле от години се употребява в сладкарството за приготвянето на лакриц. С нелеката задача да промени мнението на хората по целия свят и да накара даже злобарите да му дадат късмет се заема едно младо момче Йохан Бюлоу. Така на бял свят се появява бранда  – бонбони с лакриц и белгийски шоколад, които галят небцето и сетивата с усет, който не би могъл да се съпостави с нищо друго, което сте опитвали до този миг!


Историята на безграничната обич към гурме лакрица
Роден в предприемаческо семейство, Йохан от доста ранна възраст има чувството, че един ден ще сътвори нещо в действителност особено и от този момент това е единственото, за което мисли и към което се стреми. Бюлоу се влюбва във усета на женското биле и насочва пристрастеността и вниманието си към черния лакриц. Според Йохан добре известната билка най-сетне е трябвало да попадне под светлините на прожекторите и всички да видят нейния капацитет, който в действителност е и ентусиазъм и начало на неговия бизнес.

Очевидно, а и както доста добре знаем, страхотните бизнеси не се основават за една нощ. Трябва да се вложат упорита работа и доста часове твърдоглав труд. Едно от най-големите провокации на Бюлоу е да се научи да бъде бизнесмен и да работи единствено с най-хубавите първични материали, с цел да получи в действителност първокласен артикул. През 2007 година Bülow отваря първия си магазин в Сванеке, ситуиран на датския остров Борнхолм.

За да реализира този нехарактерен, само че в действителност изпълващ сетивата усет на сладостен лакриц, Йохан употребява като съществена суровина пресован дестилат от сушени посредством пулверизиране корени от женско биле, към което са добавени меласа, глюкоза, оризово брашно и анасоново масло. Коренът на женското биле се добива в Близкия Изток и в Източна Европа, а употребяваното за шоколада на какао с най-хубаво качество в международен мащаб е отгледано и набрано в специфични региони на Западна Африка. Интересен факт е, че защото марката държи доста на качеството, към ядрото от лакриц на всеки бонбон се прибавят забележителните 30 пласта шоколад с най-високо качество, като софтуерното време за произвеждане на бонбоните в една междинна кутия A – лакриц с млечен шоколад е 6 дни. Всички произведения на марката се подготвят в уютната фабрика на  в Копенхаген от майстори сладкари, работещи напълно с естествени и висококачествени артикули.

Бавно, само че несъмнено Бюлов започва да уголемява бизнеса си и неговият гурме лакриц към този момент става обожаван на от ден на ден места по света. Успехът на  се популяризира оттатък границите на Дания. Вкусът на бонбоните към този момент се намира в над 25 обекта в Дания, Швеция, Финландия, Норвегия, Германия и ОАЕ, както и с 2000 ритейл сътрудници на 46 пазара по света. Освен това Lakrids by Bülow работи и с корпоративни клиенти като Emirates Airlines.

В България датският бранд  дойде през зимата на 2021 година в бутика за лакрицови бонбони в столичния The Mall. Сладките и неповторими по усет бонбони с лакриц на марката са безглутенови, приготвени напълно от оризово брашно и се оферират обгърнати в млечен, бял, черен и дулсе де лече шоколад в комбинации с разнообразни плодови и празнични аромати.
Коледа с мирис на hygge и паметен усет
Тази зима датчаните от  са ни приготвили същински сладки хюга шедьоври в лицето на, които да създадат тази Коледа още по-специална - CLASSIC - лакриц с дулсе де лече шоколад и морска сол, GOLDEN - лакриц с бял шоколад, малини и ягоди, FROZEN – лакриц с млечен шоколад, мента и захарна обвивка и CHRISTMAS - лакриц с дулсе де лече шоколад и канела. 



Едно в действителност особено вкусово преживяване ни подарява CLASSIC SALTY CARAMEL, който е детонация от смесването на усета на мекия, топящ се в устата дулсе де лече и ароматния сладостен лариц. А с цел да провокират сетивата на всеки, датските майстори-сладкари са добавили и късчета морска сол за брилянтен свършек, който да завоюва всеки познавач на сладко-соленото гурме.

Кадифеният GOLDEN пък сплотява меката наслада на белия шоколад със свежестта на яркочервени малини и щипка сочни ягоди, с цел да бъде денят ви по-цветен. А за още повече лукс всичко това е поръсено с малинов прашец! Неустоимо, нали!

Уникалният FROZEN пък е основан с една-единствена цел: да направи зимата Ви по-уютна, сладка, снежна и незабравима! Подарете си приказност от особено вкусово наслаждение с преливащия от прохлада микс от сладостен лакриц, гальовен млечен шоколад и щипка ароматна метна. За край точи гурме кулинарен шедьовър е покрит с хрупкава захарна обвивка, напомняща на пухкавия бял сняг, който се сипе безшумно през нощта

И защото Коледа не може да мине без наложителния мирис на канела, Lakrids by Bülow са пресъздали ловко празничното въодушевление с CHRISTMAS който впечатлява с микс от благоуханна канела, карамелизиран бял шоколад и хрупкав, топящ се в устата карамел. 

За край ще ви напомним, че в случай че след преразказаното многообразие от феерични усети към момента се колебаете кой тъкмо би ви допаднал най-вече, може да отидете на място и да дегустирате всички, с цел да изберете своя любимец. Мястото е бутикът Lakrids by Bülow в The Mall (ниво 0). По-смелите съветваме непосредствено да поръчват онлайн на – сигурни сме, че няма да съжалявате!

Светът несъмнено се влюби в концепцията и последващото осъществяване на Йохан Бюлоу, ние хапнахме доста и несъмнено нямаме самообладание за още! Защо не опиташ и ти, дегустирайки и откривайки своя любимец! Предупреждаваме те, че ще ти бъде много мъчно, поради многообразието от гурме усети. Но си заслужава всяка една хапка!!!

Нека тази Коледа бъде здрава, снежна и вълшебна! Защото в случай че има едно нещо, в което датчаните са най-хубави, то това безспорно е урокът, който ни предадоха през последните малко повече от две години - да спрем за момент, да отделим време за тези, които обичаме и да се насладим на нещо сладичко и по-точно на кадифената приказка от.

 
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР