Някога чудели ли сте се как преминава един ден на

...
Някога чудели ли сте се как преминава един ден на
Коментари Харесай

Програма, подходяща за старец: Как преминава един ден на Джо Байдън?

Някога чудели ли сте се по какъв начин минава един ден на американския президент? Оказва се, че Джо Байдън има стратегия, подобаваща за дъртак. Той стартира работа относително късно, а уговорките му са малко.

Ето по какъв начин минава един ден на Байдън:

Със замъглени очи и с машина за сънна апнея, прикрепена към лицето му, Байдън се разсънва множеството сутрини, когато котката му Уилоу, стартира да мяука.  След като стане от леглото, той се насочва на 45-минутна подготовка с физиотерапевта си. Той се концентрира върху упражненията за баланс. Президентът постоянно е бил заснеман да пада, а походката му е все по-дървена. Тази подготовка има за цел да се оправи с това.

Президентът отива на работа в Овалния кабинет след 10 часа сутринта. Обикновено си потегля в 19 часа. За съпоставяне Обама започваше работа час по-рано.

Помощниците му възнамеряват множеството обществени събития сред 10:00 и 16:00 ч., защото съгласно вътрешни лица от Белия дом „ тогава той е най-остър “

Неговите конференции са мощно лимитирани. Той е записал единствено половината от тези, които е направил Обама. А и постоянно закъснява за тях, с до един час. Помощниците му назовават това забавяне „ Време за Байдън “. Допълнителните въпроси са мощно лимитирани при положение на злополучие, както стана неотдавна, когато той сбърка името на египетския министър председател.

Страхът да не се спъне е погълнал помощниците му и е принудил Тайните служби да слагат спомагателен сътрудник в долната част на дребното стълбище на Air Force One.

За да смекчи този риск, главнокомандващият също е податлив да избере устойчиви на хлъзгане маратонки, а не публични обувки, които нормално вървят ръчно ушития костюм за $2000.

А ето по какъв начин екипът на Байдън подсигурява, че слабостите, които биха могли да нанесат спомагателни вреди на акцията му през 2024 година, няма да бъдат разкрити

Тези прозрения за работния ден и живота на нежния 81-годишен мъж придават ново значение на главния въпрос, пред който са изправени гласоподавателите – и светът:

Има ли Байдън умствената заостреност и физическата сила, с цел да изкара още един мандат в Белия дом?

„ Погледнете ме! “, споделя Байдън постоянно на критиците, които споделят, че е прекомерно остарял. А точно в този момент повече погледи от всеки път са ориентирани към него и личния състав, който го пази.

Способността му да се оправя с „ най-тежката работа в света “ е под публичен надзор както в никакъв случай до момента. Нарастващите подозрения принудиха Западното крило непрестанно да отхвърля всички внушения, че той не се оправя.

Но изследванията към момента демонстрират, че голямо болшинство от американците считат, че той е прекомерно остарял, с цел да се кандидатира още веднъж. Камо ли да служи като водач на свободния свят, до момента в който навърши 86 години.

В резултат на унищожителния отчет на специфичния прокурор, наричащ Байдън „ доброжелателен възрастен мъж “ с проблеми с паметта и „ отслабени качества “ има от ден на ден фокус върху работния му ден до изборите през 2024 година от ден на ден се концентрира.

7 сутринта: БУДИЛНИКЪТ – КОТКАТА НА БАЙДЪН

Джо Байдън нормално се разсънва в 7:00 сутринта в основната спалня на втория етаж на Белия дом и нормално са единствено той и котката му.

Уилоу, четиригодишно американско късокосместо таби, служи като президентски будилник. Тя се разхожда и маука над главнокомандващия, с цел да го разсъни. Това твърди вътрешен човек от Белия дом.

По това време сутринта, първата дама Джил Байдън, която е станала по-рано, към този момент прави своите извършения.

Президентът носи машина за непрестанно позитивно налягане в дихателните пътища (CPAP) за лекуване на сънната си апнея. Често следите от нейните ремъци са забележими по лицето му. Той, несъмнено, се движи малко по-бавно от брачната половинка си.

За разлика от своите непосредствени прародители, президентът получава солидни осем часа сън

Президентът Доналд Тръмп постоянно спеше по пет часа. А президентът Барак Обама, който беше прочут като „ нощен бухал “, сподели, че постоянно спи от пет до седем часа.

Джордж У. Буш се събуждаше в 5:15 сутринта, с цел да пие кафе със брачната половинка си Лора и да чете вестници.

Подобно на Обама, президентът Байдън нормално се насочва към фитнеса един час след пробуждане. Техните подготвителни режими обаче са много разнообразни.

8:00: СУТРИННА ТРЕНИРОВКА ЗА С НЕГОВИЯ ФИЗИОТЕРАПЕВТ

Президентът Байдън стартира своята почти 45-минутна подготовка към 8:00 сутринта, постоянно с физиотерапевт.

Съобщава се, че рутината се концентрира върху извършения за балансиране, с цел да се помогне в битката с все по-твърдата походка на президента. За първи път за нея се заприказва от лекаря на Белия дом при физическия обзор на Байдън през 2021 година

„ Амбулаторната походка на президента е осезаемо по-твърда и по-малко преносима, в сравнение с беше преди към година “, означи тогава доктор Кевин О’Конър.

Президентът счупи крайници си по време на президентската акция през 2020 година Той беше посъветван да носи ортопедичен ботуш за вървене. Ала той не следваше предписанията на лекаря. Смята се, че това е влошило положението му.

Сега походката на Байдън и честотата на паданията му – до момента в който караше колелото си не са единствено притеснителна заплаха за здравето.

За страдание те са и политическа отговорност

Съюзниците на Байдън показаха опасения, че той е на едно съществено разстояние от изборната злополука. Затова президентът стартира да носи маратонки вместо публични обувки, до момента в който пътува.

В продължение на месеци президентът се качва на борда на Air Force One по късо стълбище. То води до корема на самолета. Той не употребява по-дългите стълби, които водят непосредствено в главната кабина. Но и това не оказва помощ. Във вторник той се спъна два пъти на по-малкото стълбище преди полета си до Калифорния.

Затова напълно неотдавна боен асистент или член на тайните служби беше позициониран в долната част на стъпалата при положение на акцидент.

От фитнеса е време за закуска и по-късно е време да се захванете за работа.

10:00: ЧАС ЗА ОВАЛЕН ОФИС

Няма такова нещо като характерен дневен ред за президента на Съединените щати. Но общественият график на Байдън демонстрира, че той постоянно стартира формалния си ден зад бюрото в 10:00 сутринта.

Президентът Обама пристигаше в Овалния кабинет в 8:30 сутринта. или 9:00 сутринта Твърди се, че президентът Тръмп е дошъл към 11:00 сутринта, откакто е станал в 6:00 сутринта.

Както е правилно за всички президенти на Съединени американски щати, Байдън първо получава систематизиран всекидневен брифинг за сигурността по отношение на заканите, пред които е изправена страната. Помощниците, в това число началникът на щаба Джеф Зиентс и съветникът по националната сигурност Джейк Съливан, влизат и излизат от Овалния кабинет по през целия ден.

Известно е, че Байдън прекарва огромна част от деня си говорейки по телефона

Той организира диалози с доверени съветници, както и до законодатели на Капитолийския рид. Но доста от позвъняванията също са персонални и свързани със фамилията.

Байдън постоянно беседва с който и да е от седемте си внука всеки ден. Той приказва и с Първата дама, която прекарва деня си, преподавайки в общински лицей във Вирджиния или работейки в Източното крило.

Президентът също има ежедневни телефонни диалози със сина си Хънтър. В момента той се бори с дузина федерални обвинявания за владеене на оръжие и налози.

По-голямата част от обществените събития на президента, без значение дали са забележки за стопанската система или привет към задграничен водач, се възнамеряват от личния състав сред 10:00 ч. и 16:00ч.

Вътрешни лица от Белия дом споделят, че президентът е най-остър през тези часове

„ Те в действителност просто би трябвало да управляват изискванията на ангажиране тук “, сподели Крис Уипъл, създател на „ Битката на живота му: В Белия дом на Джо Байдън “, „ Байдън би трябвало да се увери, че е отпочинал, преди да излезе. Грижата и храненето на президента са в действителност значими. Работа на личния състав е да го овладее и да се увери, че е в най-хубавата си форма. “

Обядът нормално е чорба и кълцана салата с пиле на грил. Любимото му лакомство е сладолед – късчета шоколад. Той нормално яде по малко всеки ден.

Джейкъб Спрейер, повсеместен персонален помощник, поддържа президента захранван с обичаните му лакомства: портокал Gatorade, Coca-Cola Zero и бисквитки с късчета шоколад.

„ ВРЕМЕТО НА БАЙДЪН “: КАК ЧЕСТО ЗАКЪСНЯВА

Във вторник следобяд предходната седмица Белият дом актуализира графика на Байдън, с цел да разгласи, че той ще приказва в 13:15 ч. по отношение на приемането от Сената на законопроекта за националната сигурност.

Изказването му стартира с повече от час забавяне.

Една обща линия на президентството на Байдън е, че макар опитите на чиновниците да „ режисират “ деня му, той постоянно закъснява. Шеговито те назовават тези закъснения „ времето на Байдън “. Но този табиет се трансформира и в източник на неспокойствие – изключително откакто огромна част от графика е покрита с загадка.

Понякога детайлностите от неговия график се попълнят със задна дата.

Графикът на президента на 9 октомври 2023 година уточни единствено, че е имал ежедневния брифинг в 10:00 ч. По-късно същия ден Белият дом разгласи, че президентът е бил интервюиран от специфичния прокурор Робърт Хър.

И в цялостен контрастност с Тръмп, както и с Обама, Байдън е доста по-рядко наличен за медиите или американската общност

Това, което не може да се отхвърли, е, че чиновниците на Белия дом – и изключително Първата дама – са работили интензивно, с цел да предпазят президента от обществени изяви. Те се опасяват, че нещо може да се обърка.

Той е провел 33 конференции по време на мандата си. За съпоставяне Обама е провел 66, а Тръмп – 52 до този миг в техните президентства.

Президентът постоянно дава отговор на къси въпроси, когато е на обществени събития. Той рядко се съгласява за дълги изявленията.  Помощниците дават на президента Джо Байдън бележки, които да употребява на неговите събития.

КАРТИ С БЕЛЕЖКИ НА ДЖО:

Ако Байдън би трябвало да изнесе тирада денем, той ще прегледа черновата с основния създател Виней Реди и членове на нейния екип. Той също по този начин е осведомен от помощници за новините от деня, ако някой от пресата зададе инцидентен въпрос

Президентът ще носи „ пищови “, които неговите помощници вършат за него. Те съдържат тематики за диалог и други бележки, от които може да се нуждае.

През 2022 година, по време на обществено послание към ръководители на вятърната промишленост, президентът по нехайство разкри един от своите „ пщови “ пред камерите. Така всичщи видяха детайлности от неговите указания.

„ ВИЕ заемате мястото си “, „ ВИЕ давате къси мнения “ и „ ВИЕ тръгвате “ бяха измежду репликите на картата.

За втора поредна година президентът отхвърли изявление с огромна телевизионна компания по време на Super Bowl

Съпредседателят на акцията на Байдън Мич Ландрийо оправда стремглавото решение по следния метод:

„ Мисля, че хората в действителност желаят да гледат Супербоул довечера и мислят за футбол. Те не желаят да чуят някой полити да приказва. „

През последните дни обаче се появи пагубният отчет на специфичния прокурор. Заради това прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер все по-често би трябвало да изяснява решенията на президента. Той би трябвало да дава отговор и за неговата подготвеност.

„ Той е изострен, зает е, упорства ни за информация “, сподели тя от залата за брифинги в Белия дом.

Това е постоянно срещан рефрен, който помощниците, съветниците и членовете на кабинета повтарят съвсем буквално.

Джил и най-близките му довереници споделят, че възрастта му е симптом за неговия опит

Те настояват, че той е един от най-квалифицираните мъже, служили в миналото в Белия дом. Байдън има 30 години стаж в Сената и осем като вицепрезидент.

Но с нагряването на изборите през 2024 година президентът е по-често на път. А времето му за отмора и презареждане понижава.

Когато пътува в чужбина, сутрините му постоянно са отворени. Публичните събития пък са лимитирани до следобедите и вечерите. Президентът може и да съумява да се оправи с напрежението на президентска акция. Но от време на време събитията отвън границите на Съединени американски щати биват омненяни.

През ноември 2022 година той пропусна церемония вечеря в Индонезия на срещата на Г-20.

Помощниците му споделиха, че би трябвало да „ се погрижи за няколко неща “ след претрупан ден. Много наблюдаващи подозираха, че президентът е изтощен и 12-часовата промяна на часовото време му е победила.

17:00 КРАЙ НА РАБОТНИЯ ДЕН

Често формалният работен ден на президента завършва в 17:00 часа. когато Белият дом афишира, че президентът няма да има повече обществени събития.

Байдън рядко провежда вечерни събития. Той избира да прекарва нощите си в резиденцията на Белия дом.

Вечер той остава в Овалния кабинет до към 19:00 ч., след което се насочва на вечеря с Първата дама.

Обама нормално тръгваше сред 18 и 18:30 ч., с цел да вечеря с дъщерите си. Тръмп си тръгваше към 6, като последната му среща беше някъде сред 13:00 и 16:00 ч.

Президентът избира паста за вечеря, до момента в който Джил избира риба на скара или пиле със зеленчуци.

Байдън е въздържател, само че Първата дама може да изпие чаша вино

На дребна масичка пред резиденцията в Белия дом го чака книгата му за вечерен брифинг, която обгръща към 200 страници и го приготвя за идващия ден.

Той ще прекара остатъка от вечерта в обзор на тези и други документи.

Забележително изключение беше предишният четвъртък, денят, в който отчетът на специфичния прокурор Робърт Хър раздруса Вашингтон.

Белият дом разгласи, че ще има небрежно проведено изказване в 19:45 ч. Прескорпусът на Белия дом беше подготвен и президентът излезе 15 минути по-късно, с цел да се отбрани от изказванията, че страда от влошени умствени качества.

Обръщението стартира с това, че Байдън се нахвърли против специфичния прокурор за разкриването на неуместни детайлности от изявлението му. Той стигна и до гневната борба с кореспонденти. Но всичко приключи в безпорядък, като президентът смеси имената на президентите на Египет и Мексико, до момента в който отговаряше на въпрос за продължаващата война в Газа.

Но нормално в този час в Белия дом е безшумно.

А президентът се насочва за сън в 23:00 часа.

Източник: DailyMail/Превод:SafeNews
Още вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР