Някак спонтанно започнах да търся предизвикателства в планината и в

...
Някак спонтанно започнах да търся предизвикателства в планината и в
Коментари Харесай

Огромен Подвиг! Българка Изкачи Най-Високия Връх В Килиманджаро!

" Някак непринудено започнах да диря провокации в планината и в чужбина започнах да излизам, три излизания имам в планината в чужбина. Първото беше в Непал, качих си до базовия лагер Анапурна. После в Индия в една малко известна част на Хималаите, в по този начин нарачените Дървалски хималаи ", описа тя пред Българска национална телевизия.

В края на 2017 взема решение, че ще стартира новата година с подчинение на Ухуру. Заминава сама в края на януари, а там попада в група с още осем души от разнообразни страни.

" Общо седем дни беше целият трек, като последният ден беше единствено слизане, изкачването беше на шестия ден. Интересно при изкачването на този връх е, че се минава през всички климатични зони. Тръгваме от тропическа гора, с растителността, с маймуните, които бяха доста екзотични с големи бели гриви и опашки. Излизаме от горския пояс, става растителността по-ниска храстовидна, назовават тази област Лунната земя, по-късно тревите и най-отгоре са вулканични черни камъни ", сподели още Боянова.

Изкачването от базовия лагер до Ухуру лишава към седем часа на групата.

" Това, което мен ме зареждаше сега, в който започваме да униваме, тъй като въпреки всичко вървиш шест часа и половина през нощта. Нашите водачи започваха да пеят африкански напевни ритми като мантри, които един поема и всички останали стартират да пеят. Самият връх е кратерът на вулкана, а най-високата точка Ухуру в действителност е ръбът на този кратер. На върха има хладилник, който доста бързо се топи ", описа преподавателката.

На върха тя посреща 19-я рожден ден на щерка си. Затова е безапелационна, че страстта, която е изпитала, е несравнима.

Въпреки общоприетото мнение, че планинарството е огромно тестване за физиката на индивида, Снежана Боянова твърди, че за покоряването на върхове по-важни са мощният дух и огромната упоритост.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР