Някак си сме свикнали с новите лаптопи и таблети на

...
Някак си сме свикнали с новите лаптопи и таблети на
Коментари Харесай

Lenovo ThinkCentre Neo 50q Gen 4: перфектният бизнес партньор – компактен и мощен

Някак си сме привикнали с новите преносими компютри и таблети на Lenovo. Добре се ориентираме в продуктовата гама, знаем от коя серия какво да чакаме и мъчно можем да бъдем сюрпризирани, само че никога не можем да пренебрегнем и другите компютри, които компанията основава и асемблира. В редакцията ни за няколко седмици на посетители ни беше един мъник в лицето на ThinkCentre Neo 50q Gen 4 – машина, която можете да поставите на всички места и която ще работи безотказно и ще ви носи работливост.

В свят, където бизнесът е в непрекъснато развиване, непроменяемо стои нуждата от модерни и надеждни компютърни системи, които да дават отговор на условията на актуалните офиси. В този подтекст Lenovo ThinkCentre Neo 50q Gen 4 изпъква като идеалното решение за бизнес потребителите, които ценят продуктивността, надеждността и сигурността.

Neo 50q Gen 4 е основан, с цел да отговори на потребностите на домашните консуматори, започващите компании или дребните и междинните предприятия. Lenovo разгласи това устройство за първи път на CES 2023 и то не е ново за пазара, само че е едно чудесно решение и по тази причина взехме решение да ви срещнем с него. То се предлага в доста разнообразни конфигурации, като най-мощната му настройка се зарежда от мобилен процесор Intel Core i5 от 13-то потомство от серия H, 32 GB DDR4 и 1 TB SDD памет. За разширение на опциите му има спомагателен слот, който разрешава на потребителите да разполагат с спомагателен DP, VGA или COM порт, в случай че е належащо.

ThinkCentre Neo 50q Gen 4 е съвършен избор за дребни и междинни предприятия, които търсят компютърно решение, което да им обезпечи конкурентно преимущество в днешния цифров бизнес свят. Също по този начин, този модел е подобаващ за корпоративни среди, които се нуждаят от надеждни и елементарно управляеми компютърни системи за необятен набор от бизнес приложения.

ThinkCentre Neo 50q Gen 4 е комбиниране от висока продуктивност, разширяемост и сигурност, което го прави идеално решение за актуалните офиси. С впечатляващата си хардуерна настройка и напреднали функционалности за сигурност, този компютър предлага несравнима работна успеваемост и отбрана на данните.

„ Lenovo ThinkCentre Neo 50q Gen 4 е въодушевяващ образец за иновативност и функционалност в света на бизнес компютрите. Съчетавайки мощни процесори, разнородни благоприятни условия за предпазване на данни и изключителна сигурност, този компютър е предназначен да задоволи и най-изисканите потребности на модерните офиси. Да разгледаме детайлно по какъв начин ThinkCentre Neo 50q Gen 4 се отличава от конкуренцията и какви преимущества предлага на бизнес потребителите. “

От страна на операционната система, той се предлага авансово конфигуриран с Windows 11 Pro за тези, които би трябвало да работят с местни и отдалечени приложения. За тези, които работят единствено с отдалечени приложения, той може да бъде поръчан с избор от операционни системи за тънки клиенти, в това число Windows 10 IoT, IGEL или LeTOS OS. Тази алтернатива разрешава на компанията да разполага с една хардуерна платформа, без значение дали се употребява като местен настолен компютър или като тъничък клиент.

Устойчивостта е значим фактор за доста компании. За да се отговори на тези съображения, шасито на ThinkCentre neo 50q е направено от рециклирано наличие и носи голям брой екологични документи, като Energy Star 8.0, EPEAT Gold, TCO 9.0, TÜV Ultra Low Noise, GreenGuard/VOC документ, ErP Lot3 и други

Хардуерна настройка

Устройството, което получихме, беше с 13-о потомство процесор Intel Core i5-13420H, 8 GB DDR-3200 RAM, 256 GB SSD PCIe устройство и имаше авансово конфигуриран Windows 11 Pro 64.

Процесорът i5-13420H има осем ядра – четири ядра за продуктивност (P) и четири ядра за успеваемост (E). Ядрата P имат оптималната турбоскорост от 4,60 GHz, до момента в който ядрата E имат оптималната турбоскорост от 3,4 GHz. Базовата мощ на процесора е 45 W, а оптималната – 95 W. Процесорът има вграден UHD графичен процесор, който има 48 изпълнителни единици с оптималната периодичност 1,40 GHz.

Външен тип

Устройството се доставя в здрава картонена кутия с размери 19,5 x 10,5 x 5,5, която би трябвало да обезпечи съответна отбрана по време на превозване. В пакета намираме VESA стойка, клавиатура, мишка, захранващ блок и Wi-Fi антена.

В предната част на устройството има бутон за включване с индикаторна светлина, порт USB 3.2 Gen 2, непрекъснато включен конектор USB-A 3.2 Gen 2 и смесен порт за слушалки/микрофон 3,5 мм.

На гърба на устройството има защитно заключване, слот за спомагателен конектор (нашият беше с порт за дисплей), слот за Wi-Fi антена, RJ45 Ethernet конектор, USB-A 3.2 Gen 2 конектор, USB-A 2.0 конектор, USB-A 2.0 конектор (с функционалност за интелигентно включване), HDMI излаз, USB-A 3.2 Gen 2 конектор, главен DisplayPort конектор, конектор за захранващия адаптер.

Страните са перфорирани за вентилация, а четирите отвора в долната част могат да се употребяват за монтаж по стандарта VESA. Вертикалната стойка не е физически прикрепена към устройството.

Долната част на устройството може да се плъзне, с цел да се разкрие дънната платка, като се извади един винт. Той не е застопорен. Дънната платка има вентилатор, който покрива оперативната памет и процесора.

ThinkCentre Neo 50q Gen 4 Tiny няма да ограничи пространството на бюрото ви и няма да коства скъпо. Ултра дребният му форм-фактор с размер 1 л заема по-малко място от няколко общоприети портативни компютъра или списания, а също така се предлага на преференциална цена. Той се предлага и с спомагателни аксесоари за монтаж, в това число стойка за настолен компютър или предпазен VESA монтаж за стена или под бюро. Нещо повече, този стилен компютър е съчетаем с други устройства Lenovo ThinkCentre Tiny-in-One.

Използване

Под ръка имахме един остарял екран, който обаче може да се употребява по доста разнообразни способи с компютър, прикован за него. След това ни беше показан дисплеят за инсталиране на Windows 11. По време на първичната настройка добавихме устройството към нашата Wi-Fi мрежа. Актуализирахме системата до най-новите компилации преди всяко наше тестване.

От интензивно култивиране на данни и ежедневни задания до многозадачна работа с до три 4K монитора – ThinkCentre Neo 50q Gen 4 Tiny съчетава работливост и успеваемост. И до момента в който той е доста по-мощен от тежестта си, този мощен бизнес компютър също по този начин поддържа и WiFi 6 съгласуваност, което ви разрешава безпроблемно да се свързвате с отдалечени екипи и клиенти, като че ли всички сте в една стая.

Реално можете да работите с компютъра с всички ежедневни офис задания. Да, той няма мощна видео карта и няма да става за това, само че с стратегиите, които тествахме разбрахме, че в тази си настройка е благонадежден за всичко останало, което можете да се сетите.

Сценарии за потребление

Подобен компютър може да бъде употребяват в голям брой разнообразни обстановки, ето единствено някои от тях

1. Офисна работна станция:

   В офисна среда, където постоянно мястото е лимитирано, компактният дизайн на Lenovo ThinkCentre Neo 50q Gen 4 е отличен. Свързването му към гърба на монитора освобождава солидно пространство на бюрото. Също по този начин, той предлага задоволително продуктивност и брой портове, което го прави съвършен за работа с офис програмен продукт и бизнес приложения.

2. Мултимедийно забавление в домашна среда:

   В домашна среда, където естетиката и функционалността са значими, ThinkCentre Neo 50q Gen 4 може да служи като идеално решение за мултимедийно забавление. Неговият стилен дизайн разрешава на потребителите да се любуват на висококачествени видео и аудио наличие, като в същото време заема минимално пространство в дома, а вие имате опция да го свържете даже непосредствено с тв приемник или различен огромен екран.

3. Публични места и киосци:

За обществени места и киосци, където компактността и сигурността са от значително значение, ThinkCentre Neo 50q Gen 4 е идеално решение. Той може да бъде елементарно интегриран в лимитирани пространства и дава надеждна работна платформа за даване на услуги и информация на потребителите.

4. Образователни институции:

   В просветителни институции, където е значимо да се употребява пространството по ефикасен метод, компактният дизайн на ThinkCentre Neo 50q Gen 4 прави ръководството на образователните запаси по-лесно. Също по този начин, високата му продуктивност и надеждност го вършат съвършен за потребление в образователни зали и компютърни лаборатории.

5. Конферентни зали и срещи:

а бизнес среди, където постоянно се организират срещи и презентации, ThinkCentre Neo 50q Gen 4 може да бъде употребен за елементарно и дейно ръководство на мултимедийни наличия. Неговият стилен дизайн и благоприятни условия за свързване вършат възпроизвеждането на презентации и провеждането на видеоконференции комфортно и безпроблемно.

Заключение

Lenovo ThinkCentre Neo 50q Gen 4 Tiny прави тъкмо това, което Lenovo си е сложило за цел – да обезпечи висококачествена, надеждна платформа за домашните, дребните и междинните бизнес консуматори за осъществяване на ежедневните им задания – която е и налична. Бенчмаркът ни удостовери, че той има задоволително мощ за местна работа с елементарни приложения, макар че потребителите с потребност от по-интензивна графика би трябвало да преминат към по-производителна система. Нашите проби с виртуалния десктоп приложенията на Horizon също потвърдиха, че това е извънредно кадърен VDI клиент.

Той разполага с задоволително портове, с цел да разреши свързване за множеството консуматори. Ако е нужна по-голяма съгласуваност, опцията BTB punch-out на устройството разрешава да се употребява спомагателен DP, VGA или COM порт с него. В малко евентуалния случай, когато са нужни още повече портове, може да се употребява докинг станция с един от USB 3.2 Gen 2 портовете на устройството.

Потребителите ще харесат дребния размер на устройството, който му разрешава да стои ненатрапчиво на работния плот или да се инсталира на гърба на монитора. Потребителите и чиновниците в офиса ще харесат обстоятелството, че устройството е извънредно безшумно – съвсем не чухме работата на вентилатора даже когато изпълнявахме нашите бенчмаркове. Като цяло тази система получава нашата рекомендация поради профила си достъпност/производителност.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР