Някъде през 70-те години на миналия век Джеймс Търел прекарва

...
Някъде през 70-те години на миналия век Джеймс Търел прекарва
Коментари Харесай

За какво похарчи 10 милиона Кание Уест

Някъде през 70-те години на предишния век Джеймс Търел прекарва една нощ в кратера Роден в северна Аризона. Търел е художник и впечатлителна душа - магическото чувство на нощта в угасналата паст на вулкан не го напуща десетилетия наред. Той желае да я трансформира в " обсерватория за невъоръжено око ", където нощното небе може да се следи в невероятна конюнктура.
 Снимка 403339

Търел ще може да реализира концепцията си до година-две, с помощта на Университета на Аризона, почнал акция по набиране на средства за реализирането й, както и на Кание Уест. Той подарява безплатно 10 милиона $ за плана.
 Снимка 403340

Кратерът Роден е разграничен на 21 обособени пространства, свързани с шест тунела, от които може да се следят циклите на геоложките ери и измененията в звездното небе. Препоръчителното време за посещаване е нощем при липса на луна.
 Снимка 403341

Търел се въодушевява за плана си от Джантар Мантар - звездна обсерватория, издигната в Джайпур, Индия през XVIII век. Той се съветва и с няколко фамозни астрономи, с цел да направи верните калкулации за изкопите и ревюто на отворите на структурата си.
 Снимка 403342

Джеймс Търел е притежател на кратера и на земята към него от 1977 година Очакваното в околните години разкриване на Роден, което ще коства към 200 милиона $, евентуално ще е най-значимото събитие в креативната му кариера.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР