NVIDIA вчера достигна пазарна оценка от 2,06 трилиона долара. За

...
NVIDIA вчера достигна пазарна оценка от 2,06 трилиона долара. За
Коментари Харесай

Пазарната капитализация на NVIDIA надхвърли 2 трилиона долара за първи път в историята

NVIDIA през вчерашния ден доближи пазарна оценка от 2,06 трилиона $. За това спомогнаха разкритията на управлението на Dell за търсенето на ускорители на NVIDIA. Това даде на вложителите нова поддръжка за по-нататъшно повишение на цените.

Припомняме, че през вчерашния ден представители на Dell обявиха, че единствено за последните няколко тримесечия размерът на поръчките за сървърни системи с изкуствен интелект, основани на ускорители на NVIDIA е повишен от 1,6 милиарда $ на 2,9 милиарда $. През последното тримесечие обаче е бил доставен единствено еквивалентът на 800 млн. $. Ефектът беше заздравен от изказването на управлението на Dell, че търсенето на сървърни системи с изкуствен интелект надвишава два пъти самите поръчки за 2,9 милиарда $.

В разследване на това, акциите на NVIDIA нарастнаха с 4% по време на вчерашната комерсиална сесия. Така капитализацията ѝ доближи сумата от над 2 трилиона $ за първи път в историята на компанията.

На това свое равнище сега NVIDIА е третата по величина американска компания по капитализация след Microsoft и Apple. Техните капитализации са надлежно 3,09 и 2,77 трилиона $ и са към момента са надалеч повече от тази на NVIDIA.

По време на стопански конгрес в Станфордския университет създателят и основен изпълнителен шеф на NVIDIA Дженсън Хуанг съобщи, че в някои аспекти изкуственият разсъдък ще може да се конкурира с човешкия след към 5 години. В други връзки обаче „ общият “ изкуствен интелект към момента е надалеч, както акцентира основният изпълнителен шеф на NVIDIA. Това е по този начин, тъй като към момента няма консенсус измежду учените за това по какъв начин работи човешкият мозък.

Основателят на NVIDIA също по този начин повтори неотдавнашната си теза, че с цел да се отговори на търсенето на компютърни ускорители, ще би трябвало да се изградят повече индустриални мощности, само че че тази наклонност няма да се развива съразмерно, защото изчислителната мощ на ускорителите напредва много бързо. Производителността на чиповете се усилва милион пъти за едно десетилетие, както изясни Хуанг.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР