Nvidia се стреми към експлозивен растеж в AI

...
Производителят на чипове Nvidia се изстреля в съзвездието от най-ярките
Коментари Харесай

Производителят на чипове Nvidia се изстреля в съзвездието от най-ярките звезди на Big Tech, докато яхна вълната на изкуствения интелект, която подхранва горещото търсене на неговата технология.

The Последните доказателства за възхода на Nvidia се появиха с публикуването на тримесечния отчет за приходите на компанията в сряда. Резултатите за периода май-юли надминаха прогнозите на Nvidia за астрономически ръст на продажбите, задвижван от специализираните чипове на компанията – ключови компоненти, които помагат за захранването на различни форми на изкуствен интелект, като популярния ChatGPT на Open AI и чатботовете Bard на Google.

„Целият технологичен сектор и целият пазар очакваха Nvidia, като това беше най-чистият и най-добрият барометър за търсенето на AI“, казаха анализаторите на Wedbush в доклад. „Резултатите/насоките според нас бяха момент на „изпускане на микрофона“, който ще има вълнообразно въздействие върху технологичното пространство през останалата част от годината.“

променени за приложения, свързани с AI, за да се разширят отвъд ранните си навлизания във видеоигрите.

До 2018 г. Хуанг беше убеден, че изкуственият интелект ще предизвика тектонична промяна в технологията, подобна на представянето на iPhone от Apple през 2007 г., което запали революция в мобилните компютри. Това заключение доведе Хуанг до това, което той нарича „момент на залагане на компанията“. По времето, когато Хуанг удвои AI, пазарната стойност на Nvidia възлизаше на около 120 милиарда долара.

„Мисля, че е безопасно да се каже, че си струваше да заложим на компанията“ на AI, каза 60-годишният Хуанг по време на презентация по-рано този месец.

Далновидността на Хуанг даде на Nvidia преднина в проектирането на софтуер, който да допълва нейните чипове, пригодени за AI приложения, създавайки „ров“, който други големи производители на чипове като Intel и AMD имат проблеми по време на период на интензивно търсене, който се очаква да продължи и през следващата година, каза анализаторът на Bernstein Стейси Расгон. Nvidia все повече предлага подобна на Lego комбинация от графични процесори, чипове памет и по-конвенционални чипове за обработка, затворени в голям пакет. В демонстрация по-рано този месец Хуанг показа една такава структура с размерите на стая, шегувайки се как може да изглежда, ако бъде доставена до прага от Amazon.

„Всички останали се опитват да ги хванат сега, когато виждат има възможност." Расгон каза.

Визията на Хуанг накара анализатора на Wedbush Securities Дан Айвс да го нарече „кръстникът на изкуствения интелект“ и го утвърди като един от най-богатите хора в света с приблизително състояние от 42 милиарда долара.

Въпреки че Айвс все още вижда много положителни позиции в бъдещия растеж и цената на акциите на Nvidia, други пазарни наблюдатели смятат, че инвеститорите се увличат.

„Това ниво на реклама е опасно, тъй като може да доведе инвеститорите до приемете, че тези акции са сребърен куршум за изграждане на дългосрочно богатство – а те не са, поне не сами по себе си“, предупреди Найджъл Грийн, главен изпълнителен директор на deVere Group.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР