NVIDIA пусна серията GTX през 2004 година с GeForce 7

...
NVIDIA пусна серията GTX през 2004 година с GeForce 7
Коментари Харесай

NVIDIA спира производството на видеокартите GeForce GTX, което означава край на серията

NVIDIA пусна серията GTX през 2004 година с GeForce 7 и геймърската видеокарта от висок клас GeForce 7800 GTX. GTX се трансформира в публична марка с стартирането на GeForce GTX 280 през 2008 година. През последните години тя се употребява за по-бюджетните видеокарти на NVIDIA, които постоянно се продават дружно с по-мощните RTX.

Неназовани източници настояват, че NVIDIA тихомълком е прекратила производството на серията GTX 16 от налични геймърски видеокарти.

Съобщава се, че последните останали чипове, основани на архитектурата Turing са били разпределени на производителите на автентично съоръжение. А леярните на NVIDIA към този момент са прекратили напълно производството на GTX.

Източниците допускат, че актуалните наличия от видеокарти GTX 16 се чака да бъдат разпродадени през идващите три месеца. След това нито NVIDIA, нито персонализираните производители на видеокарти ще могат да доставят GTX на комерсиалните сътрудници. NVIDIA към този момент приключи производството на серията GTX 1660, а останалите налични на пазара модели GTX включват картите с доста ниска консумация на сила GTX 1630 и GTX 1650.

Първоначално марката GTX беше сменена през 2018 година с стартирането на серията GeForce 20 „ RTX “. През 2019 година Nvidia пренареди марката със серията GeForce GTX 16, употребяваща същата архитектура Turing като картите GeForce 20 RTX. Но без най-усъвършенстваните архитектурни характерности, като да вземем за пример профилираните изчислителни ядра Tensor и трасирането на лъчи.

След неотдавнашното повишаване на известността на изкуствения разсъдък, NVIDIA не възнамерява да продължи да създава бюджетни видеокарти. След представянето на поколението Ampere през 2020 година (GeForce RTX 30) компанията не е показала никакъв Ampere-базиран сурогат на серията GTX 16.

След като останалите видеокарти GTX 1630 и GTX 1650 бъдат изчерпани, компанията ще се погрижи за най-нископроизводителните сегменти на пазара с RTX 3050 за настолни компютри и RTX 2050 за мобилни системи.

Очаква се NVIDIA да продължи да обезпечава разширена поддръжка за картите GTX 16 още няколко години, като отстранява неточности в сигурността и пуска обновени драйвери за все по-застаряващите компютри. Въпреки това, в случай че последните клюки се окажат правилни, последните бюджетни видеокарти GTX може да станат сложни за намиране в доста къс интервал от време.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР