Nvidia публикува своите тестове на новите видеокарти GeForce RTX и

...
Nvidia публикува своите тестове на новите видеокарти GeForce RTX и
Коментари Харесай

Nvidia: видеокартата GeForce RTX 2080 е двойно по-бърза от GTX 1080 в някои игри

Nvidia разгласява своите проби на новите видеокарти GeForce RTX и ги съпостави с резултатите на предходната графична карта GTX 1080. В някои игри, GeForce RTX 2080 се оказа два пъти по-бърза от остарялата GTX 1080 с архитектура Pascal.

Производителността на новата видеокарта е съпоставена в 10 игри. Тестовете са направени при 4К резолюция . В играта Battlefield 1 графичната карта от ново потомство показва 84 fps. В Call of Duty: WWII – впечатляващите 93 fps. Не е казано при какви графични настройки на игрите са направени тестванията и до каква степен постоянни са били тези фрагменти в секунда.



Виждаме, че GeForce RTX 2080 демонстрира приблизително двойно по-висока продуктивност спрямо GTX 1080. Тези резултати са реализирани благодарение на технологията Deep Learning Super Sampling (DLSS). При нея се употребява надълбоко машинно образование и изкуствен интелект в логаритмите за рендиране. По този метод се получават плавни контури на обектите в игрите. Тоест, за двукратно нарастване на продуктивността може да се приказва единствено за игрите, поддържащи DLSS. Без DLSS приръстът на продуктивността също в впечатляващ, само че е по-малък – 1,5 пъти. Поддръжката на DLSS е осъществена в PUBG, Shadow of the Tomb Raider и Final Fantasy XV.



Nvidia даде обещание напълно скоро да обясни преимуществата от потреблението на ИИ в своите нови видеокарти.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР