Nvidia, най-ценният производител на чипове в света, се превърна в

...
Nvidia, най-ценният производител на чипове в света, се превърна в
Коментари Харесай

Nvidia се очертава като водещ инвеститор в AI компании

Nvidia, най-ценният производител на чипове в света, се трансформира в един от най-плодотворните вложители в започващи компании с изкуствен интелект тази година, пробвайки се да капитализира позицията си на преобладаващ снабдител на AI процесори.

Базираната в Силиконовата котловина Nvidia съобщи в понеделник, че е вложила в „ повече от две дузини “ компании тази година, от огромни нови AI платформи, оценени на милиарди долари до по-малки започващи компании, прилагащи AI в промишлености като като опазване на здравето или сила.

Според оценки на Dealroom, който наблюдава вложенията на рисков капитал, Nvidia е взела участие в 35 покупко-продажби през 2023 година, съвсем шест пъти повече от предходната година.

Това направи производителя на чипове най-активният широкомащабен вложител в AI в годината на знаменателна за подписване на покупко-продажби в бранша, изпреварвайки най-големите рискови компании в Силиконовата котловина като Andreessen Horowitz и Sequoia, съгласно Dealroom, като се изключи дребните фондове за у...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР