Nvidia е съобщила на клиентите си в Китай, че отлага

...
Nvidia е съобщила на клиентите си в Китай, че отлага
Коментари Харесай

Nvidia отлага пускането на нови AI чипове за Китай

Nvidia е съобщила на клиентите си в Китай, че отсрочва стартирането на пазара на нов чип с изкуствен интелект, предопределен да дава отговор на разпоредбите за експорт на Съединени американски щати, до първото тримесечие на идната година, предава Reuters, базирайки се на свои източници.

Забавянето се отнася за H20, най-мощният от трите чипа, фокусирани върху Китай, които Nvidia е създала, с цел да се съобрази с новите експортни ограничавания на Съединени американски щати. Това може да усложни напъните на компанията да резервира пазарния си дял в Китай против локални съперници като Huawei.

Базираният в Калифорния колос за чипове за изкуствен интелект се очакваше да пусне новите артикули още на 16 ноември, заяви SemiAnalysis този месец.

Пускането на H20 обаче в този момент е отсрочено за първото тримесечие на идната година, като съгласно източниците на Reuters това може да се случи през февруари или март.

Забавянето на чипа е обвързвано с проблеми, които производителите на сървъри срещат при консолидираното му.

В допълнение към H20, Nvidia възнамерява два други чипа, които да дават отговор на новите правила за експорт в Съединени американски щати - L20 и L2. Според източниците на Reuters при L20 няма заплаха от закъснение и доставките му ще започват по първичния график, до момента в който за обстановката към L2 нямат информация.

Nvidia залага на чиповете, с цел да резервира пазарния си дял в Китай, откакто затегнатите правила за експорт на Вашингтон не разрешиха на компанията да доставя артикули там, в това число усъвършенстваните A800 и H800 AI чипове от

A800 и H800 бяха показани като други възможности за китайски клиенти през ноември 2022 година, към месец откакто Съединени американски щати за първи път не разрешиха износа на съвременни микрочипове и съоръжение за Китай.

H20, L20 и L2 включват множеството от най-новите функционалности на Nvidia, свързани с изкуствения разсъдък, само че някои от ограниченията за изчислителна мощ са намалени, с цел да дават отговор на новите правила на Съединени американски щати, съгласно разбора на SemiAnalysis за спецификациите на чиповете.

Ограниченията на износа сътвориха опция за съперници като Huawei да завоюват поръчки, които другояче биха отишли при Nvidia, чиито графични процесори (GPU) преобладават пазара на AI.

Китайският интернет колос Baidu към този момент направи забележителна поръчка на AI чипове от Huawei тази година, заяви Reuters по-рано този месец, уточнявайки, че Baidu е направил това преди да бъдат оповестени рестриктивните мерки в Съединени американски щати, тъй като се е подготвял за бъдеще, когато към този момент няма да може да купува от Nvidia.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР