NVIDIA е двигателят на растежа на всички пазари в момента.

...
NVIDIA е двигателят на растежа на всички пазари в момента.
Коментари Харесай

Цветослав Цачев: NVIDIA е двигателят на растежа на всички пазари в момента

NVIDIA е моторът на растежа на всички пазари сега. Оптимизмът от това, че продажбите порастват в пъти спрямо година обратно, че търсенето на артикули се чака да бъде високо, а облагите – огромни, води до позитивно показване освен на акциите на NVIDIA, само че и на огромните софтуерни компании. Това сподели икономистът Цветослав Цачев в изявление за " Фокус ".

Нетната норма на облага за акционерите на NVIDIA е повече от половината от продажната стойност на чиповете, добави специалистът.

Растежът на NVIDIA оказва позитивно въздействие и върху останалите огромни софтуерни компании и се придвижва и върху останалия пазар.

Въпреки че корпоративните резултати на доста браншове изостават и в световен мащаб, стопанската система не върви с положителните темпове, които демонстрират пазарите, за вложителите това не е от голяма важност, означи Цветослав Цачев.

" Истината е, че сме по средата на революцията в технологиите и изкуствения разсъдък, тя ще продължава още известно време, само че в един миг ще забележим, че търсенето на чипове ще стартира да спада или конкуренцията ще се ускори и облагите в производството няма да са толкоз огромни. И това в действителност е огромният проблем, тъй като когато приказваме за балон на пазара, той се дължи освен на това, че вложителите имат вяра в нещо, което ще се случва в бъдеще, само че те виждат и положителните резултати сега. Това, което трансформира обстановката на пазара в един миг, когато към този момент балонът е станал доста висок, е смяната на тази пазарна обстановка. Когато това стартира да отива към междинното и естественото за стопанската система, това води до спукването на балона. Това е притеснителното в идващите две години, тъй като може тогава да се осъществя още по-голям напредък и надлежно забележителен спад освен на NVIDIA и на производителите на чипове, само че и на доста компании в софтуерния бранш “, изясни той.

Цачев уточни като образец производството на електрически коли през последните години. " Tesla беше компанията, която растеше най-силно, която преди десетина години беше бутиков производител на автомобил, а в този момент е една от компаниите, които дефинират модата в този бранш. Когато се появи конкуренцията от китайските производители, когато се засити това платежоспособно търсене и компаниите започнаха да се борят за пазарен дял, смъкнаха цените, маржовете на облага паднаха и пазарът към този момент не гледа с интерес към цената на акциите на Tesla. Но тя ще си остане добър, първокласен производител за десетилетия напред. Просто няма да ги има тези огромни облаги и благоприятни условия за напредък от последните години “, изясни Цачев.

Според него този сюжет ще последва и NVIDIA, и други софтуерни компании в близко бъдеще.

Цветослав Цачев разяснява и предстоящото понижаване на лихвените проценти от Федералния запас в Съединени американски щати. " Централните банкери виждат заплахата от евакуиране на ликвидност от пазара при намаляването им, само че браншове като строителство и промишлеността имат потребност от събаряне на лихвите поради високата задлъжнялост. " Доста комплицирана и сложна е обстановката пред централните банкери и по тази причина те дават сигнал, че ще смъкват лихвата малко. Очакванията на пазара са други и евентуално ще забележим краткотрайни разтърсвания при доста браншове “, предвижда специалистът.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР