Nvidia договори покупката на Arm от SoftBank за сумата от

...
Nvidia договори покупката на Arm от SoftBank за сумата от
Коментари Харесай

Съосновател на Arm нарече катастрофа сделката с Nvidia


Nvidia контракти покупката на Arm от SoftBank за сумата от 40 милиарда $
(снимка: CC0 Public Domain)

Продажбата на английския разработчик на чипове Arm от SoftBank на N vidia е злополука, която ще наруши неговия бизнес модел и затова би трябвало да бъде блокирана, съобщи съоснователят на Arm Херман Хаузър.

„ Това е злополука за Кеймбридж, Англия и Европа ”, сподели Хаузър пред Ройтерс, имайки поради базата на Arm в Източна Англия. „ Това е последната европейска софтуерна компания от международно значение и я продават на американци ”.

Хаузър прикани държавното управление на Обединеното кралство да сложи три условия за договорката: гаранция за работа във Англия, заричане да се резервира отвореният бизнес модел на Arm и изключване на компанията от инспекциите за сигурност на Съединени американски щати в връзките с клиентите.

Ако това не се случи, тогава, съгласно Хаузър, „ английското държавно управление би трябвало да помогне за образуване на първично обществено предложение на акции на Arm на Лондонската фондова борса и да я трансформира в английска компания ”.
още по тематиката
Хаузър неведнъж е подлагал на критика договорката на SoftBank и Nvidia. Той прикани Англия като основен вложител в Arm да поддържа възможното IPO на компанията.

Придобивайки Arm за 40 милиарда $, японската корпорация SoftBank се ангажира да резервира централата на разработчика в Обединеното кралство.

При оповестяване на договорката, Nvidia също удостовери, че SoftBank ще продължи да се придържа към своите задължения, срокът на които изтича идващия септември. Освен това Nvidia даде обещание да резервира името Arm и да разшири базата в Кеймбридж.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР