Nvidia Corp. скочи с повече от 200% тази година и

...
Nvidia Corp. скочи с повече от 200% тази година и
Коментари Харесай

MS: Ако акциите на NVDA са балон, то те може да са близо до пика си!

Nvidia Corp. скочи с повече от 200% тази година и в случай че това се употребява като сурогат на балона в акциите на изкуствения разсъдък, Morgan Stanley счита, че пикът в бича е близо.Въз основа на историческия подтекст, този скок на акциите ще бъде в неговите „ по-късни ининги “, написа в записка стратегът на Morgan Stanley Едуард Стенли. „ Балоните са склонни да се образуват след рали със приблизително 154% през 3-те години преди пика. “Въпреки че Nvidia е образецът за вълнението към всички неща AI, Стенли споделя, че по-широките индикатори за AI, като MSCI USA IMI Robotics & AI Select Net USD Index, са се повишили доста по-скромно. Показателят е повишен с 46%.Базираната в Санта Клара, Калифорния компания беше в основата на тазгодишната полуда към AI и нейните възходящи вероятности бяха доказателство, че разноските за AI калкулации покачват продажбите.Разбира се, акциите в бранша нямат идентични характерности. Ето за какво Стенли споделя, че като се има поради особеностите на обособените имена, „ да се създадат заключения по отношение на скоростта на напредък и спад на балони може да бъде потребно или почтено направено единствено на равнище показател “.Какво съставлява балонът на фондовата борса?
Според Investopedia балонът на фондовите пазари е „ стопански цикъл, характеризиращ се с бързата ескалация на цените на активите, последвана от стесняване “. 
" Мехури " на фондовия пазар има в разнообразни браншове. Te са склонни да засягат цели браншове, когато се появяват, а вложителите считат, че могат да доведат до доста нарастване на цената. Всички " балони " следват пътя, който включва три основни етапи: катализаторът, който провокира появяването на балона, надуването му и последвалата дефлация.1. Поява на икономическите балони.Когато вложителите имат вяра, че множеството акции в даден бранш са с прекомерно ниска цена, те се преценяват точно с този бранш. Това е умното вложение.
В някои случаи вместо да отделят време за верен разбор на опциите за вложения в избран бранш, те купуват, повлияни от страстите си. Инвеститорите стартират да се държат като трейдъри. Тогава стартира балонът на фондовата борса.2. Надуване на балона.За да се увеличи цената на една акция, вложителите би трябвало да я закупят по-бързо, в сравнение с биха я продали. Закупуването в огромен размер ни споделя, че необятната капиталова аудитория има вяра, че цената на дадена акция или голям брой акции в границите на един бранш ще се увеличи в бъдеще.
Тази религия стартира да есе трансформира в знамение, когато цената на акциите се усилва. Обикновено практическият разбор, без значение дали е фундаментален или механически, се прави преди закупуването. На фондовия пазар този таван е прочут като „ опозиция “.Когато има стопански балон, съпротивата не съществува. Цените просто не престават да се надуват, което прави балона все по-голям и по-голям. Тъй като алчността се появява и стартира да въздейства на вложителите, които стопират да мислят и стартират емоционано да търгуват, закупуването продължава и цените не стопират да се надуват.3. Балонът се пука.Важно е вложителите да осъзнаят, че цените са се нараснали прекомерно доста. Тогава към този момент те се връщат към рационалното мислене. Започват да проучват всяка своя закупена акция, когато има стопански балон. В този миг цените са високи. Инвеститорите се възползват от опцията да завоюват пари. Онези, които осъзнават, че към този момент е прекомерно скъпо,генерират най-значителните облаги преди балонът да се спука. А той се пука доста бързо. В този миг стойностите доста бързо падат и стартира разпродажбата.*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за търговия с акции.
Източник: infostock.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР