Нургюл Салимова завърши на второ място при жените и на

...
Нургюл Салимова завърши на второ място при жените и на
Коментари Харесай

Нургюл Салимова втора при жените в Исландия

Нургюл Салимова приключи на второ място при дамите и на 19-о място в генералното класиране на Откритото състезание на Исландия.

20-годишната българка приключи шампионата в Рейкявик с 6,5 точки от вероятни девет, като реализира пет победи, три ремита и единствено една загуба, която бе от литовския гросмайстор Паулиус Пултиневичиус.

В последния девети кръг тя направи реми с белите фигури с турския гросмайстор Емре Джан, който има със 125 точки по-високо ЕЛО от нейното.

При дамите българката беше изпреварена само от рускинята Лея Гарифулина. Тя също събра 6,5 точки, само че има по-добри индикатори.

Шампион в Рейкявик е румънецът Богдан-Даниел Дяк със 7,5 т. Поставеният под номер 1 в схемата Дяк реализира победа в последния кръг над Алишер Сюлейменов от Казахстан в директен конфликт за първата позиция. Втори със 7 т. се подреди французинът Себастиен Мазе, а трети също със 7 т. е литовецът Пултиневичиус.

Зад Салимова останаха играчи като украинската легенда Васил Иванчук, френския гросмайстор Жул Мусар и китайките Чжу Цзинър и Миаои Лу.

За Салимова присъединяване в Откритото състезание на Исландия бе основно съревнование преди Турнира на претендентките за международната купа. Състезанието, в което ще вземат участие осем от най-хубавите шахматистки от целия свят, ще излъчи съперничката на китайката Цзю Вънцзюн в мача за международната купа през 2025 година

Турнирът в канадския град Торонто е от 4 до 21 април.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР