Нургюл Салимова и Антоанета Стефанова се движат в първите 20

...
Нургюл Салимова и Антоанета Стефанова се движат в първите 20
Коментари Харесай

Нургюл Салимова победи световната шампионка!

Нургюл Салимова и Антоанета Стефанова се движат в първите 20 на международното по блиц в Самарканд (Узбекистан). Това е най-бързата версия на шахмата, преди още по-късите, които се употребяват само в борбите за международните трофеи.

Нургюл и Антоанета са 16-а и 17-а с по 6 извоювани точки от първите 9 кръга. Нургюл записа победа над международната шампионка в класическия шах Цзю Вънцзюн.

Водач в класирането, и то по решителен метод е рускинята Валентина Гунина, която загуби единствено половин точка във всичките си партии от първия ден. Така тя към този момент има преднина от 1,5 точки пред Александра Костенюк, която към този момент мести за Швейцария, индийката Харика Дронавали и още три рускини - Анастасия Боднарук, която стана международна на интензивен шах, Лея Гайфулина и Катерина Лагно.

Гергана Пейчева има 5 точки и заема 52-ото място в класирането, а Надя Тончева е на 61-о място с 4,5.

В международното вземат участие 118 шахматистки, като това значи, че нашите са в горната половина на класирането.

Иван Чепаринов също се движи добре при мъжете. Той заема 16-ото място след 13 кръга след 8,5 точки.

Водач още веднъж е чудото Магнус Карлсен от Норвегия, който има 10 точки. След него се движи Владимир Федосеев, който пък се реалокира в Словения с 9,5. И идват един куп играчи с 9.

Карлсен се употребява със специфични привилегии на международното, като има право да играе на една маса от началото до края на шампионата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР