Нургюл Салимова даде своето мнение за ремито ѝ срещу Анна

...
Нургюл Салимова даде своето мнение за ремито ѝ срещу Анна
Коментари Харесай

Салимова: Голямата ми цел е да бъда сред най-силните играчи

Нургюл Салимова даде своето мнение за ремито ѝ против Анна Музичук по време на Турнира за кандидатите.

" Партията с Музичук беше спокойна и не мисля, че се случи нещо значимо. Трябва да видя още веднъж по какъв начин мина дебюта, само че бих определила играта като спокойна. Смятам, че това е положително начало за мен ", сподели Салимова в изявление за уеб страницата на Световната федерация по шахмат (ФИДЕ).

" За първи път играя на Турнира на кандидатите, тъй че се изучавам в придвижване. От всички участнички аз съм тази с минимум опит. Щастлива съм, че съумях да се оправя с напрежението от първата партия. Не знам по какъв начин ще протекат другите партии, само че постоянно е плашещо преди първата. Сега се усещам малко по-спокойна, тъй като към този момент съм тук, играя шах, започнах да привиквам със залата ", добави българката.

" Целта ми преди всеки шампионат постоянно е една и съща: да играя добър шахмат и да науча нещо ново. Голямата ми цел е да бъда измежду водещите и най-силни играчи. Вярвам, че има време това да се случи. Сега се изучавам, набирам опит, пробвам се да играя добре и останалото не зависи от мен ", добави тя.

" Моята най-голяма опора постоянно са моите родители, само че те не са тук с мен. Тук съм с гросмайстор Иван Чепаринов и с гросмайстор Джем Каан Гьокеркан, който беше с мен и на Световната купа, от която съумях да се класирам за този шампионат. Щастлива съм, че те двамата са тук, тъй като считам, че работим добре, имаме вяра си и сме добър екип. За пръв път съм в Канада и по тази причина бях сюрпризирана какъв брой е студено тук. Лично аз избирам по-топлите места ", приключи българката.

От 21:30 българско време довечера Салимова ще играе с белите фигури с китайката Лей Тиндзие във втория кръг на шампионата.
 Рекордно висок рейтинг за Нургюл Салимова
Рекордно висок рейтинг за Нургюл Салимова

Ето го
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР