Нулева е възможността Росен Желязков да е служебен премиер. Той

...
Нулева е възможността Росен Желязков да е служебен премиер. Той
Коментари Харесай

Деница Сачева: Нулева е възможността Росен Желязков да е служебен премиер

" Нулева е опцията Росен Желязков да е длъжностен министър председател. Той е ръководител на Народното събрание. Не желаем в служебния кабинет да има фигури, които са свързани с ГЕРБ.

 

Това, че президентът е избрал Има Такъв Народ за третия мандат, е по-скоро знак към Българска социалистическа партия. Самите Има Такъв Народ оповестиха, че няма да осъществят мандата.

 

Това съобщи пред БТВ заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Деница Сачева.

" Изключително неприятно е, че отново би трябвало да се дадват пари за избори - към този момент са изхарчени над половин милиард. Но и едно неприятно държавно управление също може да коства скъпо. "

" Уморих се последните три години да одобрявам закони под напън, с цел да няма укор, че от ГЕРБ сме статукво.ПП-ДБ упражняват служебно принуждение. Не е обикновено три години да се приказва за Конституцията, а когато има промени, от ПП-ДБ да декларират, че има нещо, което не им харесва. "

" Нулева е опцията Росен Желязков да е длъжностен министър председател ". Той е представител на Народното събрание, а той ще е настоящ, разкри Деница Сачева и добави:

" Преговорният екип на ГЕРБ-СДС влезе в диалози с желание да реализираме съглашение за държавно управление. Но то трябваше да регистрира ползите на гласоподавателите. Не можем да работим под непрекъснати упреци и някой да би трябвало да се потвърждава пред Кирил Петков и Асен Василев ", разяснява депутатът от ГЕРБ.

 

За ПГ на ГЕРБ-СДС нямаме условия изборите да са 2 в 1 или друго, пълномощията са в ръцете на президента, сподели още Деница Сачева.

Непрекъснато се фокусираме върху несъществени неща, върху митични меморандуми и съглашение. Ние би трябвало да приказваме малко повече за наличие, за това, което действително се предлага, счита тя.

Всеки път, когато водим диалог, основаващ се на провокации, рано или късно попадаме в клопката на илюзиите. Трябва да се обръща внимание на рационалните решения, а не всичко, което да се предлага от ГЕРБ да излиза неприятно, а всичко, което се предлага от ППДБ да е положително.

 

Уморих се да бъда принудена да одобрявам неприемливи, недомислени неща, под угрозата, че ще бъда наречена статукво и мафия. ППДБ упражняват служебно принуждение, посочи Сачева.

" ПП-ДБ са мощно вокални против домашното принуждение, само че във връзка с служебното принуждение са номер едно в българския парламент ", съобщи тя. Като образци за служебно принуждение тя даде позициите, че всички промени в закони, които предлага ГЕРБ наложително са неприятни, а тези на ПП-ДБ наложително са положителни.

Нямах безспорното вътрешно разбиране, че всичко, което променяме в Конституцията, ще е работещо и положително, сподели тя.

Не считам, че е вярно да се трансформира непрестанно законодателството по отношение на избрани хора, добави Сачева.

Всички евентуални кандидади за служебни министър председатели са определени с гласовете и на трите политически сили, напомни тя.

Чух за оставката на зам.-омбудсмана в пленарна зала и чух от нея, че не желае да поема политически задължения, съобщи тя.

Опитват се в перфидни сексистки мнения да загатнат, че преговорният екип не се е справил, мъжете от другата страна на масата имаха нелеки времена, сподели Сачева.

Кирил Петков непрекъснато приказва за договорка. Това не е пазарна народна власт - няма покупко-продажби и предложения в политиката, отсече тя.

Много е значимо какъв брой пъти сме влезнали, какъв брой сме излезли, с какво сме били облечени, влезнал ли е Никола....ние написахме правила и явно сътрудниците не ги устройваха. Те започнаха: дайте да разделим енергетиката на министър и БЕХ и така нататък, уточни Сачева.

Под промяна аз разбирам законодателни промени, а не една работа да бъде обърната с хастара нагоре и да се сложат нови хора, изясни тя във връзка с настояването на ППДБ за сменят шефовете на службите.

Повече в съревнование по двуличие не бих взела участие, отсече Сачева.

Мястото на Движение за права и свободи в българската политика се подсигурява от българските гласоподаватели. Неуважение към която и да било партия в Народното събрание е неуместно, отговори тя на изказванието на водещите, че ГЕРБ вкарва Движение за права и свободи във властта.

Няма законопроект на Кирил Петков, който да не е подписан от Делян Пеевски, означи Сачева.

Не саботираме комисията за Нотариуса, зам.-председател от ГЕРБ беше там. Но те внезапно взеха решение тази комисия да е във вторник, а не в четвъртък, посочи тя на въпрос за какво членовете от ГЕРБ са отсъствали от предишното съвещание.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР