„Нулева е възможността да участваме в кабинет с премиер Бойко

...
„Нулева е възможността да участваме в кабинет с премиер Бойко
Коментари Харесай

Патриотите нямало да участват в нов кабинет с премиер Борисов

„ Нулева е опцията да участваме в кабинет с министър председател Бойко Борисов. И това не е лична офанзива, а разбиране, че с цел да се реализира болшинство и обединяване в идващото Народно заседание, той би трябвало да последва образеца на патриотичните водачи и да направи крачка настрана “. Това съобщи заместник-председателят на НФСБ Борис Ячев в ефира на „ България он Ер “.

„ Желанието на нашите гласоподаватели беше да се явим дружно. Политическите анализатори също дадоха прогнозата, че 1 обединяване ще даде устойчиво наличие на патриотичните сили в новия Парламент. Обединихме се въз основата на правила. Те ще бъдат основополагащи и при образуването на парламентарно болшинство след 11 юли. То би трябвало да бъде „ про “, а не „ анти “, каквото видяхме в 45-ото малко и мъртвородено Народно заседание “, сподели Ячев за предизборната коалиция на НФСБ, Воля и Вътрешна македонска революционна организация. Заявката е в листите за кандидат-депутати да не вземат участие водачите на трите партии,

Зам.-председателят на НФСБ съобщи, че вижда присъединяване на патриотите по-скоро в един дясно-центристки или експертен кабинет, със или без присъединяване на ГЕРБ. „ Ще работим с партии, които изповядват нашето виждане за промени в страната, учредени на 10-те правилото, които обявихме и на споделените цели за непоклатимост на страната. Подчертавам „ промени “, а не „ реваншизъм “ “, разяснява Борис Ячев. И посочи: „ Коалиция с Движение за права и свободи е изключена “.

„ Промените в Изборния кодекс слагат проблем освен пред партиите, участващи в изборите, само че и пред националната сигурност “, съобщи Борис Ячев. По думите му освен безконтролният брой секции, само че и опцията да се попълнят заявления отвън секциите, дава опция на турската администрация да управлява вота на българските изселници в Турция и по този метод турската страна да се меси и има въздействие върху българската политика и Парламент. „ С измененията, признати в 44 Народно събрание нямаше недоволства от наши сънародници, че са лишени от опция да гласоподават. Сега, внезапно някои от партиите в късото 45 Народно събрание, може би заблудени, че по този начин ще усилят електоралната си поддръжка, го сложиха като проблем и направиха измененията “.

За машинното гласоподаване той изрази терзание дали в границите на 45 дни новата ЦИК ще съумее да окомплектова новите машини и обезпечи сигурността на вота.

„ За последните няколко години като зам.-ръководител на българската делегация на ОССЕ посетих над 30 страни като наблюдаващ за избори. Единствено в Монголия и Киргизстан има машинно гласоподаване “, уточни Ячев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР