Нула жертви на пътя е цел, за която ще работя.

...
Нула жертви на пътя е цел, за която ще работя.
Коментари Харесай

Хекимян: Инвестициите в пътна безопасност са инвестиции в живота, нула жертви на пътя е цел, за която ще работя

" Нула жертви на пътя е цел, за която ще работя. Инвестициите в пътна сигурност са вложения в живота и по тази причина залагам основаването на специфичен отдел в общината, който да вкарва и управлява осъществяването на ограниченията ". Това съобщи претендентът за кмет на София от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян на спор, проведен от Института за пътна сигурност по тематика " Транспорт ".
 
" Институциите би трябвало да работят обединени в тази посока, без да се трансферира отговорност. Отделът по " Пътна сигурност " на общината ще има за задача да събира данни за всички сериозни места, тези с най-голяма централизация на пътнотранспортни катастрофи, както и сигнали от жители и ще координира дейностите по обезопасяването им. Като притежател на пътя, общината има отговорности да продължи построяването на повдигнати и осветени пешеходни пътеки, изкуствени неравности и защитни пешеходни острови, това се ограничения, които дават резултат. Пред пешеходните пътеки, изключително при учебните заведения и детските градини, планираме да поставяме специфична алена настилка с висок коефициент на сцепление, с цел да може при натискане на спирачка, колата да стопира по-бързо ", сподели претендентът за кмет.
 
 Кандидатът за кмет на София от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян на спор, проведен от Института за пътна сигурност Кандидатът за кмет на София от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян на спор, проведен от Института за пътна сигурност Източник: Политическа партия ГЕРБ
По думите му самкциите за превишена скорост би трябвало да са неизбежни, това ще ги направи ефикасни и ще промени държанието на недобросъвестните водачи. " Настоявам Народното събрание да одобри импортирания законопроект, който разрешава построените от общините камери за ръководство на трафика, да се употребяват и за надзор на скоростта ", съобщи Хекимян.
 
Той изясни, че в София общината разполага с близо 700 трафик камери, които елементарно могат да бъдат надградени, тъй че да записват превишения на скоростта и прекосяване на червен светофар. " Съвместната работа на общината с неправителствените организации, които имат експертиза в тази област, е от значително значение, тъй като те знаят доста добре какви промени би трябвало да се плануват в пътната инфраструктура и смяна в организацията на придвижване ", допълни Хекимян.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР