Нужно ли е да стават още трагедии, за да стигнем

...
Нужно ли е да стават още трагедии, за да стигнем
Коментари Харесай

ВМРО иска държавна политика спрямо маргиналните групи, за да не се повтарят Галиче, Сотиря и Русе!

Нужно ли е да стават още нещастия, с цел да стигнем до извода, че някои закононарушения могат да бъдат предотвратени?
Това питат в позиция от Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване, която идва в отговор на желаните законодателни промени, касаещи наказванията на малолетни лица, направили изключително тежки закононарушения, препоръчани от ГЕРБ.
" Промените „ на парче “ в Наказателния кодекс (НК), след следващото брутално обезчестяване и ликвидиране, са спешни. Те няма да трансформират общата картина на криминогенната карта на България. Няма да върнат Кристин (Сотиря), Андрея (Галиче), Виктория (Русе), Вероника (В. Търново), Алекс (Бяла) и така нататък, и така нататък
Да не подценяваме побоищата във Войводиново и Габрово, нападенията над горски из страната, на служители на реда и други Социалното изключване на цели групи от хора е развой, който се задълбочава в последните десетилетия. С ясното схващане, че маргинализацията и жертвите на маргиналите нямат етнос и цвят на кожата, няма по какъв начин да подминем обстоятелството, че оскотяването в махалите се трансформира в един от главните източници на престъпност.
Причините за това са доста и разнопосочни. Основната обаче си остава неналичието на действителна и съответна интеграция на тези хора. Във времето обратно, в което разнообразни грантаджийски предприятия и цигански барони държаха в умишлена изолираност няколко поколения, а от там и в послушание, бяха основани поколенията родени и „ изучени “ в гетата български жители, които днес дават своите „ плодове “. А повода за тази насилствена изолираност са единствено и само милионите по разнообразни интеграционни стратегии. Именно днес вече е явно, повече от всеки път, че замитаните под килима обществени недъзи на обществото стартират да водят до отвод на целия организъм.
Циганизацията на цели райони докара до обезлюдяването им. Неграмотността на групите, които се изхранват от обществени помощи, ги трансформира в фамилно-наследствено-потомствено безработни. Феноменът „ деца раждат деца “, както и бизнесът „ раждане “ в гетата, неграмотността и оскотяването направиха обществено включване невероятно и нежелано за доста хора. Всичко това днес се връща като бумеранг против цялата страна. Все по-често ставаме очевидци по какъв начин антисоциални младежи атакуват, убиват и изнасилват – освен нашите дядовци и баби, само че и тези хора, които живеят отвън разпоредбите на личното им миниобщество.
Ето за какво ние от Вътрешна македонска революционна организация сме безапелационни и продължаваме да твърдим, че единственият път към интеграция на несоциализираните маси е през цялостна държавна политика. Такава беше направена и препоръчана от заместител министър-председателя по публичен ред и сигурност, министър на защитата и ръководител на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов още предходната година. Тя мина през публично разискване и беше импортирана в Министерски съвет през юли. Представена е и на съвещание на Националния съвет по етнически и интеграционни въпроси. Не разбираме за какво към момента не е призната, макар че нейни съществени политики към този момент са припознати от всички политически сили и се ползват в българското законодателство.
Даваме образци:
- Въвеждане на административни санкции „ безплатен труд в интерес на обществото “ и „ задържане в териториална конструкция на Министерство на вътрешните работи “;
- Разширяване на обсега на неизбежната отбрана;
- Регламентиране на основаването на доброволни отряди за защита на публичния ред и изключително отбраната на живота и имуществото на лицата, живеещи в по-малки обитаеми места;
- Обвързване на обществените заплащания с самостоятелна оценка;
- Повишаване на контрола против злоупотреби със обществени заплащания и доразвиване на разпоредбите за прекъсване на заплащанията при установени злоупотреби;
- Въвеждане на наложително посещаване на детска градина от навършване на 4-годишна възраст на децата, без възнаграждение на такса, като мярка в поддръжка на виновното родителство със специфичен фокус във връзка с децата, принадлежащи към маргиналните групи, ориентиран към превъзмогване на изоставането им от социализиране и други
За нас от Вътрешна македонска революционна организация нито една политическа партия не би трябвало да демонстрира своя електорален нарцисизъм, когато става въпрос за живота и здравето на българските жители. Цялостен взор и обща държавна политика са стъпките, които за нас би трябвало да бъдат подхванати за справяне със общественото изключване и престъпността. Именно Концепцията за промени в политиката за интеграция на циганския (ромския) етнос в Република България и ограниченията за реализацията им е документът, който дава рамката и посоката, в която би трябвало да се върви.
Не е нужно да има повече жертви – физически или такива, обречени да живеят в бедност и мизерия, заради своята обществена неплатежоспособност.
Призоваваме всички политически партии да се обединят към Концепцията. Нека стартираме и начертаем пътя към предварителна защита на тежките закононарушения, не да вършим законодателни промени, когато те към този момент са факт и е лишен още един почтен човешки живот.
Ние от Вътрешна македонска революционна организация настояваме Министерски съвет да одобри Концепцията за промени в политиката за интеграция на циганския (ромския) етнос в Република България и ограниченията за реализацията им в името на бъдещето на България ", показват още от партията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР