Нужно е акцизът на бездимните цигари да бъде изравнен с

...
Нужно е акцизът на бездимните цигари да бъде изравнен с
Коментари Харесай

ГЕРБ не вдигат цените, а изравняват акцизите на цигарите

Нужно е акцизът на бездимните цигари да бъде подравнен с този на другите тютюневи произведения. Това съобщи пред Българска национална телевизия Евгения Ангелова от ГЕРБ. Заради ниския данък губим към 30 млн. лева, подсети тя.

От Българска социалистическа партия пък виждат предлагането като безспорен лобизъм. Атанас Костадинов от Българска социалистическа партия посочи, че България ще бъде единствената европейска страна, в която ще бъдат изравнени акцизите на елементарните и бездимните цигари.

Целта е да изравним цени, а не както се тиражира да повишим, това повтори депутатът от ГЕРБ Александър Иванов в ефира на Нова.

По какви аргументи прекрояваме закон, признат преди 8 месеца, попита социалистът Румен Гечев. Разчетите от преди 8 месеца са неверни, ние твърдим, че и в този момент са неверни, уточни той.

Борис Ячев от НФСБ посочи, че неговата партия постоянно се е обявявала против зависимостите. Той подчертава, че НФСБ има две съществени аргументи да поддържа законопроекта. " Първата е финансовата. Ние сме част от болшинството и носим отговорност за бюджета да е цялостен ", уточни Ячев и добави, че втората е, че от НФСБ желаят непоколебим надзор на тютюневите произведения във всичките им разновидности.

Той изясни, че са подписали законопроекта без някакво извиване на ръце.

Депутатката от " Воля " Кристина Таскова пък изясни, че от партията й не схващат за какво тези дейности се случват в средата на годината. Защо се трансформират фискални политики, попита тя.

Вътрешна македонска революционна организация няма да поддържа плана. Това стана ясно по думите на Александър Сиди. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР