Нужни са законови промени, за да се сложи край на

...
Нужни са законови промени, за да се сложи край на
Коментари Харесай

Има идникации за картел между мобилните оператори, смята депутат

Нужни са законови промени, с цел да се постави завършек на този произвол, безапелационен е Ивайло Мирчев

Мобилните оператори подвигнаха цените - едностранно и по едно и също време. Странният метод повдигна подозрения за картел. За това загатна и депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

Ето какво написа той във фейсбук:

От години има индикации за картел при мобилните оператори. Днес те още веднъж подвигат таксите за всички клиенти автоматизирано с сред 4-9.5%. Това постанова четири извода:

1. Нужни са законови промени, с цел да се постави завършек на този произвол (вече работим по това).

2. Промяна в разпоредбите (и избор на нова), по които работи Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), с цел да бъде ефикасна в противодействието си против картелните дейности на операторите (Q3 2024 г.).

3. Да се основат условия за конкуренция, включително посредством опция за нахлуване на нови играчи на този пазар (Q4 2024 г.).

4. Нова Комисия за отбрана на потребителите (КЗП), защото сегашният регулатор е неефикасен тъкмо в " отбраната на потребителите " (Q3 2024 г.).

Въпросите, които Ивайло Мирчев задава са резонни, само че за какво до момента не е повдигал обществено тематиката откакто е неизменима част от българските парламенти в последните 3 години, остава мистерия. Дали си прави пиар или фактически търси решение, ще разберем напълно скоро.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР