Нужни са радикални промени в службите, за да може те

...
Нужни са радикални промени в службите, за да може те
Коментари Харесай

Атанасов: Службите за сигурност изпълняват това, което им се разпорежда от президентството

Нужни са радикални промени в службите, с цел да може те да извършват дилемите, дадени им от държавното управление, защото в този момент " извършват това, което идва като разпоредби от президентството ".

Това разяснява по Българска национална телевизия съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Атанас Атанасов.

Атанасов показа данни за два сигнала, свързани с пробив в националната сигурност - единият е обвързван с приключване на класифицирана информация, като даже има формирана кореспонденция в прокуратурата, която след това била прекъсната.

" Има една кореспонденция в СГП от предходната година. Данните вътре са фрапиращи и има пробив в националната сигурност през цивилното разузнаване - ДАР. По тази причина е предоставена инспекция на ДАНС и там всичко са замазали и прикрили. Става въпрос за приключване на класифицирана информация и осветление на чиновници на разузнаването ".

Според Атанасов ДАНС е " замел случая " и по този начин се прикриват избрани условия, " свързани с дейности от хора, близки до президента ". Другият сигнал е за скица за обезпечаване на българско поданство на руснаци.

" Има един митичен човек, по рождение украинец, само че май руснак, който обезпечава хора от съветски генезис, които получават българско поданство. Има офис в Москва, в който се набират искащи, които желаят да станат български жители, те си подават документите, пращат се по пощальон и той ги подава тук в Министерството на правораздаването ".

ДАНС е сезирана по този случай, сподели Атанасов и дефинира случая като " характерен канал за инфилтриране на хора от разследващите служби на Русия в Европа ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР