Нужни са ни изтребители, но не втора ръка. Имаме 8

...
Нужни са ни изтребители, но не втора ръка. Имаме 8
Коментари Харесай

Росица Кирова, ГЕРБ: Ще предложим кабинет, дори и ако контактната група се провали

Нужни са ни изтребители, само че не втора употреба. Имаме 8 поръчани самолети F-16и би трябвало да помислим да окомплектоваме със същите своето въоръжение. Мислите ли, че България може да се отбрани с 16 изтребители в случай че стартира война? Трябва да помислим по какъв начин може да бъде решен този проблем с дипломация и декларирана позиция. Това сподели Росица Кирова от ГЕРБ в предаването „ Лице в лице “ по bTV.

Русия е агресор и ние би трябвало да имаме позиция, тъй че да помогнем на Украйна да излезе от тази война. Приносът на България във връзка с дипломатическото решение на подобен проблем може да го има единствено при устойчиво държавно управление, сподели още тя.

Кирова разяснява и оповестената от президента Радев дата за привикване на 48-то Народно заседание.

Президентът постъпва по метод, по който е решил и има много доза разсъдък. Дава опция на партиите да изяснят позициите си. Ще създадем всичко допустимо да съставим държавно управление. Ние доста изрично декларирахме позиция, че имаме желание да създадем държавно управление с първия мандат. Затова и направихме предложение по какъв начин да бъдат обединени партиите в Народното събрание - обединяване към националните цели, значими за българския народ. Когато установим общата допирна точка за по-голяма част от присъстващите в Народното събрание можем да стартираме да водим диалози за ръководство. Част от рецесиите са резултат от извънредно некадърно ръководство. Преговорите се водят с почитание. Когато искаш да имаш резултат би трябвало да уважаваш тези против теб, уточни още Кирова, представена от novini.bg.

Тя означи, че все още към момента не са почнали договарянията за сформиране на държавно управление. И добави, че от ГЕРБ са показали ясни и съответни тематики, които ще оказват помощ на България да излезе от рецесиите.
Дните преди началото на Народното събрание дават опция за заявяване на някакви позиции. Не мисля, че който и да е политик би трябвало да отхвърли благоприятни условия, които биха помогнали на страната да откри излаз от обстановките, в които се намира. Изход от обстановката би трябвало да потърсим дружно. Имаме ясна стратегия с ясни цели и се опитваме да убедим партиите със силата на думите, добави още представителката на ГЕРБ.

Според нея страната ни би трябвало да има четиригодишен постоянен небосвод на ръководство. И добави, че бюджетът през 2022 демонстрира какво е положението на страната – това е бюджет на парче, взет в положение на неустойчивост.

„ Продължаваме промяната и съдружните им сътрудници сами направиха тъй че да не ръководят. Изключвам вътрешните неразбирателства. Направиха компромис на идеологическа основа. Ние бихме създали всевъзможни взаимни отстъпки, само че не и на идеологическа основа. Затова Бойко Борисов се обърна първо към евроатлантическите партии. Цената на компромисите би трябвало да създадем дружно. Хората би трябвало да повярват че политиците могат да решат проблемите на страната, не своите лични. Кое е по-важно да просъществува един или различен политически план или да се измъкнем страната от рецесиите, в които се намираме, счита още Кирова.

По думите и корупция не се бори с лозунги и положителни благопожелание, а с работа и оферти за промени.

ГЕРБ ще предложи разновидности за сформиране на държавно управление. Отговорно ще подходим по време на договарянията и консултациите, тъй като имаме ясна стратегия по какъв начин да излезем от рецесията. Ако не успеем да съставим кабинет след консултациите, ГЕРБ ще предложи кабинет, с който да търси поддръжка от всеки един. Желанието и волята да го гласоподават ще бъде показана в Народното събрание, посочи Кирова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР