Нужна ни е съвсем елементарна финансова грамотност, за да знаем

...
Нужна ни е съвсем елементарна финансова грамотност, за да знаем
Коментари Харесай

Как да си направим фонд със спестявания за спешни случаи

Нужна ни е напълно обикновена финансова просветеност, с цел да знаем какъв брой е значимо да имаме фонд за незабавни случаи, с който да можем да покрием разноски при изключителни обстановки, които в противен случаи съществено биха затруднили съществено бюджета ни.
 Пестим пари, спим по-добре - в действителност ли има връзка сред двете
Пестим пари, спим по-добре - в действителност ли има връзка сред двете

Какво показва ново изследване

Някои финансови специалисти поучават да имаме заделени пари, най-малко едвам можем да живеем с тях два или три месеца. Звучи в действителност добре, само че не всеки път е елементарно за осъществяване. И тук, както и при други цели, са значими дребните стъпки, които вършим всекидневно. Затова събрахме няколко съвета по какъв начин да спестяваме за незабавни случаи, без това да натовари осезаемо бюджета и да промени метода ни на живот.

Повече доходи

Математиката е елементарна - колкото повече печелим, толкоз повече можем да спестяваме. И в случая не приказваме единствено за промяна на работното място, а и за всички благоприятни условия за спомагателни доходи, които са от ден на ден в цифровото общество, в което живеем.

Ако умеем да пишем, можем да заработваме в допълнение като текстописец, в случай че знаем езици - като превода. Ако пък сме сръчни, може да създаваме нещо хендмейд. Може и да продаваме към този момент ненужни движимости и облекла, които притежаваме - всичко това са доходи, които са добре пристигнали, и могат непосредствено да отиват в спестяванията ни.
 Снимка 684958

По-малко разноски

Лесно е да го кажем, мъчно е да го осъществим. Но надалеч нямаме поради да гладуваме или да не си плащаме сметките за тока. Става въпрос за всички тези дребни пробойни в бюджета ни, които на месечна база могат да доведат до относително огромни разноски. И тях е по-добре да превърнем в спестени пари.

Като стартираме от кафето на открито, минем през абонаменти за разнообразни платформи, които рядко използваме, или пък скъпи обществени занимания. Няма по какъв начин да не споменем и следенето на промоциите, с цел да можем да закупуваме нормалните артикули за семейството си на по-ниска цена. Така на края на месеца ще имаме спестена сума от най-малко 100-200 лв., които в никакъв случай няма да си ни непотребни.

От малко към доста

Ако спестяването по никакъв начин не ни се отдава, само че сме решени да променим това, добре е да стартираме с дребни стъпки. Например на всяка заплата отделяме дребна сума (100 лева) в обособена спестовна сметка. Може да насрочваме и автоматизирани преводи един път или два пъти в месеца, с цел да знаем, че няма мърдане. И по този начин с неизменност усилваме сумата дотолкоз, какъв брой бюджетът ни разрешава.
 Снимка 684959

Удобно приложение

Вече имаме приложения за всичко, по тази причина е редно да се сдобием и с още едно, с което по-лесно да направляваме финансите си. Изборът е огромен, просто би трябвало да изберем най-удобното за нас, в което да систематизираме доходи, разноски и спестявания, поучават от Best Life.
 “Какейбо ” - японският способ, който ни оказва помощ да пестим повече пари
Как да пестим повече пари

Японският способ “какейбо ” дава практични насоки

Лесен достъп

Щом е фонд за незабавни случаи, значи би трябвало да имаме достъп до него когато и да е, когато ни е нужен. Затова не е добра концепция да инвестираме въпросните пари или да ги сложим във фонд, от който могат да се теглят единствено на несъмнено число. По-добре да изберем спестовна сметка, която можем да използваме постоянно и елементарно да прехвърляме пари както към, по този начин и от нея.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР