Нужна е спешна реформа в сектор сигурност, поради което и

...
Нужна е спешна реформа в сектор сигурност, поради което и
Коментари Харесай

След убийството. Кирил Петков заговори за реформи в службите. Опозицията използва случая, за да нападне ПП-ДБ

Нужна е незабавна промяна в бранш сигурност, заради което и „ Продължаваме промяната - Демократична България “ (ПП-ДБ) ще внесе законопроекти за възстановяване на работата на службите. Това сподели в сряда съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков , часове след убийството на някогашната барета и предприемач Алексей Петров.

по обяд. При стрелбата е потърпевша жена, която е откарана в болница. На мястото тече оглед, формирано е досъдебно произвеждане.

Опозицията в това време употребява случая, с цел да нападне ръководещите, като водачите на Българска социалистическа партия, " ИТН " (ИТН) и " Възраждане " излязоха със сходни позиции след убийството.

„ Абсолютно недопустимо е през 2023 година в България да има показни убийства. Нито е задоволително непознатите служби за сигурност да откриват, до момента в който ние научаваме за следващ път от медиите. Нито безучастно да слушаме за следващите ужасяващи летописи за убийства и принуждение. Всичко това приказва за потребността от незабавна промяна в бранш сигурност “, написа Кирил Петков във Facebook.

По думите му службите би трябвало да стартират да работят дейно, а националната сигурност " не може да остане единствено като заглавие на една от тях, а да бъде съществена задача и приоритет. Време е за незабавни и дълбоки промени ".

В тази връзка Петков заяви, че през септември ПП-ДБ ще внесе още веднъж законопроектите за възстановяване на работата на българските служби за сигурност и освобождението им от непознати зависимости.

“Връщането на мутренския модел на ръководство на Борисов върна и мутренските години ”, написа от своя страна лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във Facebook.

Според нея " цялата страна стана пленник на страха му от отмъщение и на алчността на ПП-ДБ за власт и пари ", като ръководещите " ни отдалечават всеки ден от Европа ".

Лидерът на Има Такъв Народ Слави Трифонов написа, че покушението против Алексей Петров не е било нещо ненадейно, само че е посочило, че " страната и службите са слаби и скопени " и " не са в положението нито да предвиждат, нито да предотвратят сходен демонстративен разстрел ".

Също като Нинова, и Трифонов употребява случая, с цел да нападне ПП-ДБ. Той обвърза съпредседателят на обединението Кирил Петков с Алексей Петров, като попита дали убитият предприемач е имал срещи с Петков, както и дали е посредничил сред ГЕРБ и „ Продължаваме промяната “ в диалозите за сформиране на държавно управление.

Подобно обвиняване, че Петров има някаква връзка с ПП-ДБ, насочи и водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов. Той не показа доказателства за изказванията си.

" Ставаме очевидци на връщане на мутренските години и развилняване на престъпността в България ", написа той във Facebook.

Алексей Петров е някогашна барета, някогашен консултант в Държавната организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) и академични учител.

В предишното Петров е ставал цел на най-малко два опита за ликвидиране . За последно по бронираната му кола беше стреляно с гранатомет на 29 октомври 2015 година

На 15 август 2002 година Петров беше прострелян в гърдите и крайници пред офиса му в постройката на столичния басейн „ Спартак “. Тогава се разбра и за друга пукотевица по него през 1999 година, за която обаче ранилият го в крайници Кирил Киров – Японеца заявява, че е стрелял по простъпка.

Приживе Петров беше прочут като съучастник в няколко охранителни компании. Той беше и несполучлив кандидат-президент през 2011 г.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР