Нужна е дългосрочна държавна доктрина за оцеляването на нацията –

...
Нужна е дългосрочна държавна доктрина за оцеляването на нацията –
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Газовото фиаско може да отнесе като цунами политическата класа


Нужна е дълготрайна държавна теория за оцеляването на нацията – „ Мисия 9 000 000 българи “, смятат специалистите на СИНПИ

Газовото крушение може да отнесе като цунами цялата политическа класа. Цената ще я платят хората и бизнесът, само че те ще потърсят сметка от всички, които са се докоснали до властта през последните години и са носили отговорност за ръководството на страната. Прогнозата направи ръководителят на Управителния съвет на Стратегическия институт за национални политики и хрумвания Калоян Паргов по време на формалното показване на СИНПИ. По думите му диверсификацията на газовите доставки наложително включва и пряк импорт от Русия.

Като част от Института в събитието взеха присъединяване именити учени, професори и експерти в редица основни публични области.

СИНПИ е основан през юни 2022 година В Управителния съвет, с изключение на Калоян Паргов като ръководител, вземат участие проф. Ваня Добрева, която е била заместник-министър на образованието, някогашният здравен министър доктор Таня Андреева, политологът и учител Христо Господинов и дипломат Чавдар Минчев, който е ръководител на Националната асоциация за интернационалните връзки.

Дора Янкова сподели, че се е включила към Института, тъй като се усеща удобно в среда, в която има мислещи хора, които обичат България. Хора, които се усещат свободни в един свободен спор и редом с това се усещат и виновни пред бъдещето на страната. „ България не трябва да изостава, тя би трябвало да продължи да се стреми да стане съвременна страна, в която да има същинска народна власт и да има такива институти като нашия “, съобщи Янкова, която е един от учредителите на СИНПИ.

„ В преамбюла на Стратегия за развиването на Съединени американски щати и света в ХХІ век е записано безусловно следното – през ХХІ век ще ръководи тази страна, не която може да унищожи света, а която може да го нахрани “, напомни Валентин Николов, който също е основател на Института. Според него това са го осъзнали и други хора от други страни и през днешния ден виждаме, че с изключение на оръжията като такива, храната, зърното също е оръжие. „ СИНПИ има за цел да предизвика точно диалог в тази посока, за бъдещето, като под бъдеще разбирам 20, 30, 50 години напред “, изясни Николов.

Първата и най-важна задача, която си слага СИНПИ е „ МИСИЯ 9 000 000 българи “ (М9М), разгласи Калоян Паргов.

Той напомни, че тази цел е изглеждала обозрима в средата на 80-те години на предишния век, когато нацията наброява над 8 900 000. Малко по-късно, при започване на 90-те, трендът потегля изрично надолу. Преброяването през 2021 година установи население от 6 милиона и половина. През 2018 година Българска академия на науките направи черната прогноза, че изгубването на българите е необратим развой до 2040 година

„ От първостепенно значение е да бъде създадена национална теория за оцеляването на нацията. За това представяме пред Вас „ МИСИЯ 9 милиона българи “, съобщи Паргов. Той уточни, че оцеляването на нацията включва цялостна дълготрайна държавна политика във всички о
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР