Нужен ни е политически консенсус на реформаторските сили и устойчиво

...
Нужен ни е политически консенсус на реформаторските сили и устойчиво
Коментари Харесай

Румен Радев призова депутатите да не пилеят историческо време

Нужен ни е политически консенсус на реформаторските сили и стабилно реформистко обществено ръководство . От него зависи животът на Народното събрание, ориста на политическата система, която не може да понесе още едни предварителни избори, зависи и ориста на хората за превъзмогване на рецесията. Т ова съобщи президентът Румен Радев в формалното си одобрение от трибуната на Народното събрание за началото на работата на 47-мия парламент.

Той поздрави народните представители, на които хората дали своят вот доверие да ги съставляват. Надеждата към новия парламент е голяма. Нека, преди да изговорим първите си думи от високата естрада, преди първото гласоподаване, да осмислим задачата, която българските жители разпоредиха, настоя Радев.

По думите му за първи път в границите на година се образува трето Народно заседание, а предходните два състава на Народното събрание живели малко. От тях се чули неуместни истини, само че са се повдигнали и въпроси за това, че не съумели да излъчат кабинет. След политическите пристрастености през април пристигна разочарованието от повторния парламентарен спор пред юли, само че българите не се обърнали обратно. " Да, нашето общество търси излаз от статуквото, само че то към този момент сподели " не " на реставрирането на авторитаризма ", означи Радев.
анкета
Колко ще изкара това Народно заседание
Три месеца Година Две години Пълен мандат Избори до дупка
Три месеца

Година

Две години

Пълен мандат

Избори до дупка

Време е за народен консенсус, който следва да съдържа значими цели, измежду които да върнат на българите свободата и справедливостта. Тези полезности са предусловия за модернизацията и просперитета на България, сподели Радев.

Румен Радев акцентира, че задачата на Народното събрание се гради към консенсуса за народовластието. В България протичат дълбоки публични процеси за възобновяване на демокрацията и държавността. Вие сте призваните да вдъхнете нов живот на парламентаризма, да създадете условия за възобновление на свободното слово, да върнете жителите в управлениет о, да усъвършенствате изборния развой, обърна се Радев към новите народни представители. Ние не можем повече да допуснем пилеене на историческото време, нито да бъдем подвластни на популизма и лъжата, а обществото ни чака най-накрая актуализация на изборните описи преди броят на гласоподавателите да не и надхвърлил броя на популацията, сподели Радев.

Важният народен консенсус е този за законността и справедливостта, уточни още президентът и добави, че в случай че депутатите това 47-о Народно събрание би трябвало да върнат публичния живот в руслото на закона. Задача номер едно остава да бъде преустановен прокурорският чадър над корупция и злоупотребите.
 228 депутати откриха присъствено 47-ия парламент
228 депутати откриха присъствено 47-ия парламент

Първият звънец бе ударен от доктор Силви Кирилов от " ИТН "

Радев се надява на всички демократи от ляво и дясно, които би трябвало да са уверени, че това е ключът към бъдещето. Ако Народното събрание не успее да направи промени в прокуратурата, то доста скоро предишното ще потърси политически реванш. Всички положителни планове са обречени на неуспех без правдивост и правда, посочи той.

Българските жители чакат от 47-то Народно събрание неотложни ограничения и законови промени, които да разрешат спомагателни ограничения за справяне с рецесията пред прага на зимните месеци. Борбата с пандемията също става предпочитана задача, регистрира Радев.

Държавният глава засегна и тематиката с бюджета за 2022 година На мнение е, че депутатите си коства да прегледат проектобюджета на служебното държавно управление . Той планува напредък на приходите, грижа за възрастните, стимулиране на дребните общини, основаване на условия за стопански напредък.
 Служебният кабинет задължен да внесе бюджет и да резервира стабилността
Служебният кабинет задължен да внесе бюджет и да резервира стабилността

Валери Белчев изясни въпреки всичко, че добавката за пенсионерите ще е 60 лева

Днес е изключително значим консенсусът към външната политика, в която всички институции са призвани праволинейно да отстояват националните забавни. Важно е дипломацията ни да бъде в ръцете от експерти от кариерата. Необходим е консенсус по тематиката, заложена нашата българска еднаквост, просвета, история и правата на сънародниците ни зад граница, сподели Радев. Той увери, че президентската институция е отворена по всички значими външнополитически цели.

Радев посочи още, че Народното събрание би трябвало да предприеме промени и законови промени, тъй че да може да се означи триумф в образованието,здравеопазването, обществената сфера, стопанската система, културата, спорта. Те обаче няма да дадат стремежи резултат, в случай че не се подсигурява бистрота и предвидимост. Крайно време е да се промени порочната процедура да се одобряват законите тихомълком - това е вратата на лобизма и би трябвало да бъде затворена, настоя Радев.
 Българският проект за възобновяване позеленя, само че не напълно, считат еколози
Българският проект за възобновяване позеленя, само че не напълно, считат еколози

Причината - до 2035 Европейски Съюз ще забрани и използването на природен газ

По думите му импортираните посредством Плана за възобновяване и резистентност промени би трябвало да намерят своето място за ускорена икономическа промяна. Всичко изброено дотук ще остане единствено положително благопожелание, в случай че не активизираме напъните си за най-важната национална цел - укрепването на държавността. Необходими са непоколебими дейности за демонтажа за отхвърления от гласоподаватели управнически модел, одобряване на върховенството на правото, за задушаването на корупцията, за усилване на прозрачността над публични разходи, прикани Радев.

Държавният глава настоя - от депутатите зависи да затворят портата на времето. Не можем да си позволим да пилеем историческо време и народен запас . Радев се надява, че Народното събрание има потенциала, силата и решимостта да върне оптимиста на българите и да изведе страната по пътя на модернизацията и развиването. Румен Радев пожела триумф на новите народни представители в тяхната задача.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР