Нужен е цялостен подход, ангажирането на държавата и на всички

...
Нужен е цялостен подход, ангажирането на държавата и на всички
Коментари Харесай

Иван Гешев в Силистра: Пиян или дрогиран шофьор, убил някого, може да избира дали да носи наказателна или административна отговорност, дали да влезе в затвора или да плати глоба

" Нужен е повсеместен метод, ангажирането на страната и на всички институции, в това число изпълнителната власт посредством организационни ограничения и надзор. Нужно е ангажиране и на законодателната власт с неотложни законодателни промени. Безобразие е това да продължава ", сподели основният прокурор Иван Гешев в Силистра като изрече съболезнования на околните на починалите трима българи при тежка злополука в Старозагорско, а шестима са потърпевши.
 
" Трябва повсеместен метод – изпълнителна власт и законодателна власт. Прокуратурата от 2 години упорства да се вземат незабавни ограничения. Какво пречи да се дерегистрира автомобил на пийнал или дрогиран водач за 3, 4, 5 години? Казват, че отнемането на автомобила на подобен лидер нарушавало правото на благосъстоятелност. А правото на живот? След като считаме, че правото на благосъстоятелност е повече от правото на живот, тогава дано да дерегистрираме автомобила на подобен водач. Има такива модели в Европа ", моли основният прокурор.
 
" Защо един пийнал или дрогиран водач може да избира дали да носи наказателна или административна отговорност. Ако убиеш някого, можеш да избереш – няма да влизам пандиза – не желая, желая да платя санкция. Тук и в този момент страната би трябвало да покаже, че се интересува от жителите, а не от безсмислени цели. Има дейности, които правосъдната власт може да предприеме, и прокуратурата ще направи каквото може, в границите на своите пълномощия,  с цел да влияе на този развой. Време е тук и в този момент българската страна да вземе ограничения в полза на българските жители ", съобщи Иван Гешев.
 
По думите му българските прокурори би трябвало да имат разговор с локалната власт и българските жители, с цел да може да решаваме навреме проблемите.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР