Нуждите за съхранение и прехвърляне на големи файлове се е

...
Нуждите за съхранение и прехвърляне на големи файлове се е
Коментари Харесай

Adata пусна на пазара първия в света външен SSD диск с USB4

Нуждите за предпазване и прекачване на огромни файлове се е нараснало доста заради трендовете в развиването на технологиите. В сходство с наредбите на Европейски Съюз USB4 ще се трансформира в стандарт за транспорт на данни за ново потомство устройства. Бързото и комфортно прекачване на файлове сред разнообразни устройства безспорно концентрира вниманието на потребителите и е пристигнало времето за ново потомство интерфейс USB4, който да унифицира пазарните спецификации.

В тази връзка, Adata разгласи стартирането на пазара на първия външен SSD диск с поддръжка на USB4. Новият артикул с елементарното име SE920 бе показан от Adata още през 2021 година и го сподели на Computex 2023 при започване на лятото на тази година. Пускането на устройството се забави, само че компанията през това време съумя да „ напомпа “ в допълнение характерностите му.

Първоначално Adata съобщи, че SE920 има скорост на четене 3800 MB/s и скорост на запис 3200 MB/s, което е по-бързо от съвсем всички други външни SSD дискове на други производители. Преди стартирането на диска на пазара обаче компанията усили скоростта на запис до 3700 MB/s. Това значи прекачване на 10 GB 4K видеофайл на устройството за към 3 секунди.

Adata SSD SE920 поддържа USB4, Thunderbolt 3 и 4 и е назад съчетаем с USB 3.2 и USB 2.0. Устройството употребява познатия USB Type-C конектор за свързване. Поддръжката на USB4 предлага скорости на трансфер до 40 Gbps, само че това неизбежно води до нагряване на съставените елементи, което може да се отрази на продуктивността. За да се оправи с този проблем, Adata е оборудвала SE920 с дребен охлаждащ вентилатор.

Производителят твърди, че спрямо дискове с сходни спецификации, само че с пасивно изстудяване, дейната охладителна система на SE920 е с 10% по-ефективна и му разрешава да поддържа непрекъсната скорост на трансфер. За да се задейства вентилаторът, SSD дискът би трябвало да се „ отвори “. За тази цел той има телескопичен корпус с перфорирана сърцевина.

Освен флагманския външен SSD диск SE920, Adata пусна на пазара и външните SSD дискове SD620 и SC610. Първият от тях е сертифициран по военния стандарт MIL-STD за отбрана от рухване от височина до 1,22 метра и разполага със отбрана от трептения. Вторият диск се характеризира с стилен форм-фактор на елементарна USB флашка с характерностите на външен SSD диск. За SD620 производителят твърди, че скоростта на транспорт на данни е до 520 MB/s, до момента в който SC610 предлага скорост на четене от 550 MB/s и скорост на запис от 500 MB/s.

И трите устройства към този момент са налични за продажба. Производителят не е показал цената на новите артикули.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР