Нуждата от зарядни станции за електрически превозни средства у нас

...
Нуждата от зарядни станции за електрически превозни средства у нас
Коментари Харесай

Държавата влага за 6 години 125 млн. лева в нови зарядни станции

Нуждата от зарядни станции за електрически транспортни средства у нас пораства и в програмата си за интервала 2021-2027 година ще влагаме 125 млн. лв. в построяването на нови. Това съобщи през днешния ден в Пловдив вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов. Той добави, че държавните регулации в България изостават от софтуерното развиване на превоза и би трябвало да се вземат ограничения за решаването на този проблем. Караджов добави, че ръководенето от него ведомство в предходния програмен интервал към този момент е финансирало построяването на 200 зарядни станции.

Той разясни, че по Националния проект по възобновяване и резистентност се планува за зелена подвижност да бъдат предоставени още 100 милиона лв.. С тези средства ще финансират интегрирани планове за резистентен градски и междуградски превоз в 40 общини. С тях ще се извършват ограничения за доставка на транспортни средства за публичен превоз с нулеви излъчвания, създаване на зарядни станции към тях и интелигентните транспортни системи, с които те са свързани.
Като образец за подобен план бе посочена градската железница на Пловдив, като за нея ще бъдат закупени електрически влакове.
" Вярвам, че всички тези ограничения и паричните средства за тях са дребна стъпка към общата посока, в която бизнесът, страната и хората, желаеме да вървим. Това е съвременна, сигурна и безвредна инфраструктура за чиста околна среда. Очаквам с неспокойствие да видя предложенията на автомобилната промишленост в тази посока “, съобщи още Караджов.
Вицепремиерът откри в пловдивския панаир Международното ревю за товарни коли, рейсове и профилирани транспортни средства TRUCK EXPO 2022, което ще продължи до 18 юни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР