Нуждата от UPS обикновено се усеща късно. Повечето хора смятат

...
Нуждата от UPS обикновено се усеща късно. Повечето хора смятат
Коментари Харесай

UPS Eaton 3S Mini – размер има значение

Нуждата от UPS нормално се усеща късно. Повечето хора считат другите устройства от този вид за нещо, което могат и да не купят, само че разно или късно се стига досега, в който човек съжалява, че не е вложил малко пари в това да защищити електричеството в компютърната си система, домашния си мултимедиен център или друга електроника.

UPS-ите са много потребни, само че относително сложни за препоръчване, защото в множеството случаи е мъчно да се преглеждат като нещо значително за дома или даже за офиса. Мнозина от потребителите декларират, че нямат потребност от нещо сходно, а и се тормозят от размера на едно сходно устройство, защото няма къде да го държат. И до момента в който за потребността от UPS сме говорили нееднократно и там нещата са ясни, то размерът е мястото, което заема едно сходно устройство е нещо, което няма по какъв начин да променим. До момента, в който на посетители за известно време при нас не беше  Eaton 3S Mini UPS.

Актуалните цени и понижения за този артикул можете да видите на този адрес.

Той е с неповторимо дребни размери и потенциал, защото е предопределен за аксесоари с доста ниска консумация. Предназначението на тези UPS-и е да поддържат устройствата дейни по време на дребни спирания на електрозахранването, да вземем за пример при спонтанни поправки или при сработване на генератор. Често обаче те могат да спестят доста нерви, както заради липса на електрозахранване за малко, по този начин и поради разнообразни промени в напрежението. Но ето защо става въпрос.

Кутия и разопаковане

В симпатичната кутия, можете да откриете Eaton 3S Mini UPS. Той ще ви помогне в голям брой случаи, при които аварийна батерия е потребна. Освен нормалното поддържане на рутера за поддържане на постоянна интернет връзка с преносимия компютър, има виртуални асистенти като Amazon Echo, мини конзоли за игри в облака, камери за наблюдаване, които съхраняват наличие в местна памет, и централни контролери за домашна автоматизация.

В кутията с него имаме кратко управление за приложимост, с инструкции за контролните светодиоди на батерията, връзките и типовете конектори, които са включени в пакета.

На разположение имаме четири модела конектори, които са съвместими с Eaton 3S Mini UPS. С тях доста евентуално нашето устройство да е съвместимо.

Външен тип

Изваден от кутията устройството ни се демонстрира в цялата си хубост. Можете да видите какъв брой стегнат е Eaton 3S Mini UPS. Това е базов UPS с доста дребен потенциал, с по-малък електрически потенциал от този на мобилен телефон, който можете да разположите на всички места, без да заема място.

Изходът на зареждането, с цел да го свържем към нашите устройства, употребява кабел със личен дизайн с два женски извода. Идеята е да използваме някой от четирите извода, които са общоприети. Няма опция за USB връзка, което е малко необичайно, само че с включените накрайници в комплекта можете да свържете множеството известна електроника и джаджи.

Добра детайлност е, че то има серия от светодиоди, които демонстрират какъв брой батерия има разполагаем. Дори и да не сте употребили такива устройства различен път, сигурно ще се ориентирате доста елементарно. Включвате единия край в електрическата мрежа, а другия в мечтаното от вас устрсойтво. Така токът минава през Eaton 3S Mini UPS и в случай че има някакви проблеми, той ще защищити вашата електроника и ще ви даде малко време, в което да я загасите или просто спирането на зареждането да бъде възобновено.

Опит при използването

На първо място би трябвало да разберем, че се срещаме с един доста дребен UPS. Предназначението му е да обезпечава сила на устройства с доста ниска консумация, като да вземем за пример рутер, с цел да има интернет връзка по време на спиране на електрозахранването, или за поддържане на автоматизирани IOT устройства в дома. Ние обаче разбираме и осмисляме неговата слаба батерия. За най-честата приложимост на подобен дребен UPS, която е да поддържа точката за връзка онлайн и да не зависи от покритието на нашия регион. Според производителя, в този случай доближава 80 минути дълготрайност, преди да се изтощи зареждането. Но това е за мощен източник като мултимедиен център вид NAS.

Ето часовете работа, в случай че употребявате за друго Eaton 3S Mini UPS, с него, при изцяло заредено положение приблизително статистическа IP камера може да изкара умерено до 5 часа, TV player – до 4 часа, а Wifi extender – до 2 часа.  При нашите проби той се приближи задоволително до това дадено време. Ясно е, че това е домакински или доста дребен бизнес UPS, потребен за случаите, когато има спиране на електрозахранването. Както е случая в доста обитаеми места в Бългсрия, качеството на електрическата сила е на противоречиво равнище, което го прави много нужен на битово равнище, Особено за места, на които спирането на зареждането е честа процедура.

Възможно е казусът да е сериозен, като съответния случай, в който предпазителят на подстанцията отхвърли и продължи целия работен ден, което в този случай UPS на Eaton ни обезпечи най-малко час и половина, близо два, качествена връзка, с цел да уведомим познати и сътрудници, че сме без достъп до интернет, в случай че работим от у дома. В този случай ще бъдем признателни, в случай че имаме относително понижен проект за данни, с цел да не ги изразходваме в тези часове.

При офисите казусът е съвсем същият, а дълготрайното спиране на електрозахранването е доста по-малко евентуално, в случай че се намирате в склад или офис етаж. Но в никакъв случай не вреди да имате защитна батерия за охранителните камери да речем.

Фактът, че работи посредством дребни патентовани пинове, е един от методите, по които ще се употребява в артикули с доста ниска консумация на сила. Но съществува неудобството, че те са разнообразни и ще би трябвало да ги съхраняваме, знаейки къде се намират, ако се наложи да свържем UPS Eaton към друго устройство. Освен това той разрешава свързване единствено към един в даден миг, въпреки че това е разбираемо.

Виждаме доста мощно приложение за него, като заявяваме няколко и свързваме доста детайли по едно и също време за къщи и офиси с доста детайли на домашна автоматизация или че е неотложно те да са постоянно свързани. В самата кутия написа, че е посочен за гласови асистенти и други детайли на домашната автоматизация. Ясно е, че те ще усилят разноските на бюджета, предопределен да направи къщата по-автоматизирана и автоматизирана, само че това е най-хубавата отбрана, която имаме против възможни спирания на електрозахранването.

Ето какво съставлява този UPS на малко

Input voltage: 90-264 V AC Input frequency: 50/60Hz Волтаж и ампераж: 9V/3A, 12V/3A, 15V/2,4A, и 19V/1,89A Накрайници: 5,5 x 2,5, 5,5 x 2,1, 4,75 x 1,7 и 3,5 x 1,35 адаптери. Мощносст: 36 W Lithium ion батерия Капацитет: 3,7V/2200mAh x 2 Размери: 95,5 x 30 x 136 mm 0,4 Kg тегло Operating temperature: 0ºC to 35ºC IEC 62477-1 Safety, CE Mark and CB Report Защити:     IEC/EN 62040-2     CE mark     IEC/EN 62040-5-3     IEC 62477-1

В последна сметка

Когато за първи път видях това устройство, не бях сигурен в потребността от него, тъй като в дома и офиса си нямам такова. На цена от 105 лева обаче, колкото коства сега тук можете да си спестите доста главоболия. Сетих се за най-малко 5-6 случая в които късото спиране на тока ме караше да изгубвам работата си, създаваше проблеми с мрежата или при изпитване на голямоа терзание, че някоя камера не работи.  Eaton 3S Mini UPS взема решение с един размах всичко това. А в идващото си ревю ще разгледаме различен артикул, който също е доста забавен и потребен, а и пести място.

Преимущества
    Той заема доста малко място и това е най-голямата му прелест.     Цената му разрешава лесното закупуване и инсталиране на няколко устройства за автоматизиран дом или офис.
Недостатъци
    Не е подобаващ за огромни устройства.     Не два часа поддръжка на точка за достъп до интернет, при положение на дълготрайно спиране на електрозахранването.     Разчита на патентовани щифтове за свързване и вашето устройство може да не е съвместимо със общоприетоо предлаганите съвместими щифтове.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР