Нуждата от редовен кабинет, дори и с кратък хоризонт на

...
Нуждата от редовен кабинет, дори и с кратък хоризонт на
Коментари Харесай

ГЕРБ умува за редовен кабинет, но с 1 година хоризонт

Нуждата от постоянен кабинет, даже и с къс небосвод на деяние посочи някогашният зам.-председател на 48-ото Народно събрание Росен Желязков от ГЕРБ. В предаването " Лице в лице " по Би Ти Ви той още веднъж акцентира, че партията му се бори да е първа политическа мощ, само че призна, че и да съумеят, надали ще имат задоволително болшинство да дефинират състав на държавното управление.

" Това е най-естествената конструкция на ръководството - да има постоянен кабинет. Служебните са изключение, без значение че се трансфораха в предписание през последните 2 година, а и преди този момент имаше такива. Редовният кабинет е причина за работещ парламент, даже единствено за това би трябвало да го има. Това е смисълът да има на парламентарна народна власт ", сподели Желязков.  

Според него единствено по този метод ще има доверие и легитимност за политиките, които се организират за по-дълъг интервал от време. Служебният кабинет не може да има дълготрайна визия, без значение каква експертиза носи, посочи той.

" Ще предложим подобен вид кабинет, който да получи къс небосвод от време, може би година. Ще търсим поддръжка на политически сили със сходни геполитически визии ", съобщи Желязков.

Тя включва партии с евроатлантически полезности и такива, които споделят визията им за дясно-центристка политика поради инфлацията, недостига и други Целта е да има въздържане на неистовото развиване към повдигане на налози и осигурителна тежест. Това може да се възпре в случай че развържем обществените вложения, които 2 г не се случват, означи претендентът за народен представител.

ГЕРБ няма да се коалира с Българска социалистическа партия, другояче са отворени към всички. Не бихме очаквали и търсили поддръжка от " Възраждане ", посочи обаче Желязков.

Според него възходящата инфлация, дефицитът и повишаването на външния дълг, тези макроикономически параметри би трябвало да се уловят в самото начало. Той е неудовлетворен от " прекомерно многото обществени разноски по отношение на всички ". Според него в границите на годината те ще генерират към 6% недостиг, което допуска 11 мрд. външен дълг. " Трябва да погледнем действителността, а т изисква тежки и непопулярни ограничения. С популизъм и обществени опити може да се поработи 1-1,5 г по-късно не виждам кой би могъл да стимулира нацията, добави Желязков.

Той назова обвиняванията на служебния транспортен министър Иван Шишков за злоупотреби с магистралите  " перформанс ". И настоя за отговори, които да покажат, че тази акция да не е предизборна> Ясно ли е че не става въпрос за автомагистрала, а за скоростен път, дали е правилно че са взимани повече от 3 проби, с цел да се откри тази, която се разнася, правилно ли че предстоят доста съществени поправки на доста висока цена за 400 млн. и такава акция да оправдае осъществяването им - това са част от въпросите на ГЕРБ към Шишков.

Според Желязков министърът прави " фриволна и случайна интерпретация на разбирането за правова страна ".

ТЕМА преди 3 часа 822 преди 3 часа 792 преди 9 часа 2156
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР