Нуждаем се от силен и ефективен Европейски съюз, който да

...
Нуждаем се от силен и ефективен Европейски съюз, който да
Коментари Харесай

Президенти поискаха за по-силен и ефективен Европейски съюз

Нуждаем се от мощен и ефикасен Европейски съюз, който да бъде международен водач в прехода към стабилно развиване, неутрално във връзка с климата и подкрепено цифрово. Това декларират в взаимно послание към жителите на Европейски Съюз президентите на 21 страни членки на съюза, измежду които и българският държавен глава Румен Радев.

Те поздравяват жителите на Европейски Съюз във връзка на Деня на Европа - 9 май, и ги предизвикват да вземат участие в Конференцията за бъдещето на Европа - поредност от полемики, които ще дадат опция на хората от цяла Европа да споделят своите хрумвания и да оказват помощ за оформянето на общото бъдеще на съюза, оповестиха от прессекретариата на българския президент.

Обръщението е подкрепено, с изключение на от Радев, от президентите на Словения, Австрия, Хърватия, Кипър, Чехия, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Малта, Полша, Португалия, Румъния, Словакия.

Те показват, че от основаването си до през днешния ден Европейски Съюз продължава да е план за мир и помиряване.

" Всички съществени правила на европейската интеграция остават извънредно настоящи и през днешния ден: независимост, тъждество, ценене на правата на индивида, господство на закона и независимост на изложение, взаимност, народна власт и преданост сред страните членки ", декларират президентите. Те означават, че през днешния ден европейците са изправени пред многочислени провокации: от справяне с климатичната рецесия и основаването на зелени стопански системи, балансирайки в същото време с възходящата конкуренция сред световните участници, до устрема към цифровата промяна на нашите общества. " Ще би трябвало да разработим нови способи и нови решения ", написа в обръщението.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР