Нуждаем се от далновидност и мъдрост, за да бъде нашият

...
Нуждаем се от далновидност и мъдрост, за да бъде нашият
Коментари Харесай

Радев на ифтар: Продължаваме традицията на мир и разбирателство

Нуждаем се от предвидливост и мъдрост, с цел да бъде нашият взаимен дом място на мир и съгласие. Това съобщи президентът Румен Радев, хазаин на обичайна вечеря ифтар по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Това оповестиха от пресцентъра на президентството. 

В словото си президентът напомни, че обичайна вечеря ифтар се е утвърдила като институционален знак на почитание към традициите и вярата на мюсюлманската общественост в България.

" Свещеният за мюсюлманите месец Рамазан е време, в което вярващите са водени от благородния блян да възвисяват духа си и да търсят в душите си състрадание и великодушие ", акцентира президентът.

Той прикани това да бъде мотив за събуждане на съпричастността и състраданието.
 Премиерът поздрави мюсюлманите за настъпването на Рамазан
Премиерът поздрави мюсюлманите за настъпването на Рамазан

Той насочва своите пожелания за здраве, благополучие и спокойни дни

Държавният глава открои ролята на духовните водачи в България, които със своя незаместим персонален образец способстват интензивно за открития и заслужен разговор сред вероизповеданията у нас.

" Като президент ще продължа да споделям празниците на всички наши сънародници, да напомням историческите обичаи, които сплотяват народа ни, да предизвиквам положителната воля сред другите общности в България ", съобщи Радев.

Той пожела на всички български мюсюлмани здраве и благоденствие.

Главният мюфтия Мустафа Хаджи прикани за повече човещина и взаимопомощ. Той подчерта, че помощта не всеки път е материална, а щастието не е единствено материално достижение. Той се обърна с благодарност към президента за уважението към мюсюлманската общественост в България.

" Ифтарът довечера е индикативен за това, че обединявате всички български жители, без значение от религиозни и етнически разлики ", сподели още Мустафа Хаджи.
 Радев поздрави мюсюлманите за Рамазан Байрам
Радев поздрави мюсюлманите за Рамазан Байрам

Тази година празникът протича по-различно

Гости на вечерята бяха представители на религиозните общности в България, на дипломатическия корпус у нас, ръководители на държавни институции, общественици, дейци от сферата на духовността, културата, образованието и науката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР