нтоанета Цонева от „Демократична България“ и Деница Сачева от ГЕРБ

...
нтоанета Цонева от „Демократична България“ и Деница Сачева от ГЕРБ
Коментари Харесай

ГЕРБ и Демократична България в спор кой е виновен за кризата

нтоанета Цонева от „ Демократична България “ и Деница Сачева от ГЕРБ спориха върху тематики като правосъдната промяна, здравната рецесия и корупцията в предаването „ Лице в лице “ като част от предизборните диспути на бТВ.

„ Кризите, в които се намираме сега, сигурно са свързани и не се ръководят вярно. Ако ГЕРБ беше на власт, нямаше да сме в тази обстановка с цените на тока “, счита Деница Сачева. По думите ѝ здравната рецесия също нямаше да доближава тези рекордни равнища.

„ Кризите са систематичен резултат от хаоса в ръководството на ГЕРБ. Енергийната система е черна корупционна каса, тя не е била реформирана. Енергийните сдружения са цялостни с калинки на ГЕРБ и това е една от огромните ни рецензии към служебния кабинет, че тези хора не престават да са там “, сподели Антоанета Цонева.

„ Днес гледах доста деликатно данни от края на мандата на ГЕРБ – в края на март към момента сме на дъното по имунизация и още веднъж държахме високи равнища на смъртност. Според ГЕРБ те имали натоварен проект за имунизация на популацията, което не дава отговор на истината “, сподели още Цонева.

„ Аз не съм учудена, че не подлагат на критика служебното държавно управление, защото от Демократична България ясно и намерено обявиха, че ще бъдат в коалиция с Българска социалистическа партия и ще работят дружно с левицата “, отвърна Сачева. По думите ѝ това е обяснението за какво Демократична България са толкоз изрично срещу ГЕРБ.

Относно правосъдната промяна участниците в дебата се сплотиха към това, че такава би трябвало да има, само че с безусловно разнообразни формулировки какво би трябвало да съставлява.

„ Ние желаеме цялостна правосъдна промяна и постоянно сме го заявявали. Реформата на Демократична България се показваше в това да се реалокира бюрото за отбрана на очевидци и в мантрата да си отиде основният прокурор като персона. Ние сме срещу тези сталинистки способи на деяние “, сподели Сачева.

„ ГЕРБ постоянно са се държали по метод, който демонстрира, че са щит дружно с Движение за права и свободи във връзка с прокуратурата, с цел да могат да останат неразследвани чекмеджетата, които се трансфораха в емблема на ръководството на ГЕРБ “, сподели Цонева.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР