НСО въвежда мерки за сигурност в София на 3 март.

...
НСО въвежда мерки за сигурност

снимка: SafeNews

Коментари Харесай

НСО въвежда мерки за сигурност в София на 3 март

НСО вкарва ограничения за сигурност в София на 3 март. От 11:00 ч. пред Паметника на Незнайния боец в столицата ще се състои церемонията за издигане на националното знаме на България.

От 12:00 ч. пред Президентството ще се състои тържествена промяна на гвардейския часовой. Тържествената заря-проверка по случай Националния празник е с начало 18:30 ч. на пл. „ Народно заседание “.

За церемонията пред Паметника на Незнайния боец жителите ще имат достъп през пунктове за инспекция, проведени при ул. „ Раковски “ и ул. „ Оборище “, при ул. „ Париж “ и ул. „ Шипка “ и при южната страна на храм-паметника „ Свети Александър Невски “.

За искащите да следят тържествената заря-проверка на пл. „ Народно заседание “ достъп ще бъде обезпечаван през три пункта за инспекция – два от двете страни на пешеходните алеи на бул. „ Цар Освободител “ наоколо до изходите на подлеза при Софийския университет „ Свети Климент Охридски “ и един пункт на бул. „ Цар Освободител “.

Гражданите ще бъдат проверявани с металдетектори за съществуване на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими субстанции, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически произведения.

Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във очевидно несъответстващо положение също ще бъде лимитиран.

От 09:00 ч. до 12:30 ч. се вкарва възбрана за потребление на дронове в радиус от 1000 м към зоната за сигурност с център пл. „ Александър Невски “. От 16:00 ч. до 22:00 ч. се не разрешават полетите на всички типове безпилотни летателни средства в зона с радиус 1300 м с център пл. „ Народно заседание “.

Заради Националния празник – 3 март се вкарва ограничаване на придвижването на прохода Шипка. За времето от 20:00 ч. на 2 март 2024 година до 18:00 часа ще бъде лимитирано придвижването на директно преминаващите моторни транспортни средства през прохода Шипка.Те ще минават през Прохода на Републиката.

Движението до връх Шипка на 3 март 2024 година, от север и от юг, ще се реализира еднопосочно, заяви преди дни Агенция „ Пътна инфраструктура “. На националния празник еднопосочното придвижване ще е от 06:30 ч. до 12:30 ч. от Габрово към връх Шипка, а от 12:30 ч. до 18:00 ч. от връх Шипка назад към Габрово.

Източник: Българска телеграфна агенция

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР