НСИ призовава хората, които не са посетени от преброител, да

...
НСИ призовава хората, които не са посетени от преброител, да
Коментари Харесай

Откриват нови преброителни центрове

Национален статистически институт приканва хората, които не са посетени от преброител, да отидат в новите преброителни центрове или сами да попълнят преброителната карта и да я изпратят.

Подпомагащи центрове за преброяването във всички столични региони стартират работа от на следващия ден, 5 октомври 2021 година. Допълнителни пунктове се откриват и в страната.
 Последен ден за електронно броене Последен ден за електронно броене
Последен ден, в който можете да се преброите електронно. Срокът изтича през днешния ден в среднощ. След това единственият метод да влезете в статис...

Всеки, който към момента не е посетен от преброител и не се е преброил електронно, може да го направи благодарение на специалисти в центровете. Там ще попълнят преброителната му карта и ще му обяснят всичко, което го интересува.

„ Призоваваме хората, с цел да ни оказват помощ да създадем справедлива моментна фотография по какъв начин живее обществото ни “ - съобщи ръководителят на Национален статистически институт Сергей Цветарски. Той добави, че спомагателните центрове се разкриват, защото доста от преброителите се отхвърлят от авансово поетите задължения, главно поради възходящия риск от COVID-19. Проблемът е най-много в огромните градове, където живее забележителна част от популацията на страната.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР