НСИ обяви новите данни за 49 седмица и за първи

...
НСИ обяви новите данни за 49 седмица и за първи
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: Възможно е здравната система да се адаптирала от шока

" Национален статистически институт разгласи новите данни за 49 седмица и за първи път имаме спад на умрелите 4624 по отношение на 4633 миналата седмица и 4300 преди две седмици. Подобен спад се очакваше и го видяхме при данните за умрелите от COVID-19, само че за 50 седмица ". Това написа във Фейсбук от Центъра за проучване на демокрацията.
" Сега стартира 51 седмица на 2020 година, а Национален статистически институт регистрира с две седмици забавяне. Интересното е, че спада при данните на Национален статистически институт стартира със седмица по-рано от този при Ковид-19 и по този начин не се сбъдна прогнозата за антирекорд умряли през 49 седмица. Каква е повода е мъчно да се каже, тъй като нямаме подробни данни, пък и в здравната статистика в България има проблем при данните причина на гибелта.
 Тихомир Безлов: При вземането на ограничения преимущество получиха икономическите ползи Тихомир Безлов: При вземането на ограничения преимущество получиха икономическите ползи
„ Има лек спад на новозаразените с ковид и на смъртните случаи, с цялата конвенционалност, която стои при един подобен извод. През по...
Може единствено да допускаме, че допустимо е с намаляване на натиска върху здравната система поради COVID19, да са усъвършенства помощта при други болести. Възможно е здравната система да се приспособила от шока и да лекува и COVID-19 и останалите рискови групи болести по-добре. С това несъмнено хипотезите не се изчерпват ", добави още Тихомир Безлов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР