НСА записа убедителна победа с 97:72 над Балкан-2 като домакин

...
НСА записа убедителна победа с 97:72 над Балкан-2 като домакин
Коментари Харесай

НСА отнесе Балкан-2 за успех №12 в ББЛ

НСА записа безапелационна победа с 97:72 над Балкан-2 като хазаин в мач от западния район на ББЛ А група. Успехът беше 12-ти за баскетболистите на НСА от началото на сезона, като тимът има и 6 загуби в сметката си. Гостите от Ботевград пък са с баланс 6-12.

Срещата стартира динамично и оспорвано, само че столичният отбор вкара 11 безответни точки и дръпна с двуцифрена разлика. „ Зелените “ отвърнаха със серия от 11:3 и заличиха част от пасива си, а след първата част изоставаха с 5 точки (18:23).

Подемът в играта на Балкан -2 продължи и през втория интервал и три минути след началото му отборът на Мирослав Ралчев стигна до цялостен поврат. Баскетболистите на Явор Аспарухов обаче откриха сили да се върнат в срещата и още веднъж започнаха да натрупат задатък. На почивката те към този момент водеха с най-голямата разлика в своя изгода - 15 точки (54:39).

След паузата НСА направи серия от 18:3, а преди заключителната четвърт излезе напред с 27 точки (75:48).

В оставащото време преднината на тима от спортната академия доближи 34 точки. Балкан -2 изигра мощни финални минути, само че без да промени с нещо развоя на срещата.

Мартин Мандалски бе най-резултатен за спечелилите с 24 точки. Виктор Серафимов се регистрира с 21, Даниел Милчев вкара 12 точки, по 11 нанизаха Георги Дамянов и Хайдар Баракат.

За Балкан-2 над всички с 28 точки бе Илиян Пищиков, Александър Гавалюгов означи 11, а с 10 завърши срещата Петко Петков.

В различен дуел от западния район на ББЛ Б група, водачът във краткотрайното класиране Спортни гении не позволи изненада и се наложи със 111:75 над Брикс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР