НСА записа 14-а победа от началото на сезона в ББЛ

...
НСА записа 14-а победа от началото на сезона в ББЛ
Коментари Харесай

НСА спря Микс за победа №14 в ББЛ А група

НСА записа 14-а победа от началото на сезона в ББЛ А група. В среща от западния район отборът се наложи над Микс с 81:65, като най-сериозното му преимущество бе при битките (63 против 38). Двубоят се организира довечера в столичната зала „ Триадица “.

След тази среща НСА е с баланс 14-6 и продължава да е на четвъртата позиция в класирането, до момента в който Микс остава в долната половина на таблицата с 5-14.

Баскетболистите на Явор Аспарухов направиха 9 неточности единствено за първите 10 минути, само че все пак след тях водеха със 17:13. Причината бяха по-стабилните им изяви в подкошието още от началото, както и това, че противникът им съумя да се разпише единствено един път за 2 точки и то в самия завършек на частта. През втория интервал символичните домакини за малко изравниха, само че на почивката НСА още веднъж бе напред, този път при 39:32.

Тимът от спортната академия контролираше развоя на мача и след паузата. Разликата в негова изгода доближи 19 точки, а последната четвърт стартира при 59:45. До края НСА нямаше проблем да поддържа стабилен задатък и да завоюва безапелационно.

Виктор Серафимов приключи със 17 точки и 7 битки за спечелилите, Георги Дамянов се регистрира с 15 точки и 7 асистенции, а по 13 точки и 8 битки имат Даниел Милчев и Драгомир Енчев.

Валентин Анакиев бе над всички за Микс с 20 точки и 11 битки, Матей Митев означи 19 точки, като игра без промяна.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР