НС създаде временна комисия по повод Споразумението между Булгаргаз и

...
НС създаде временна комисия по повод Споразумението между Булгаргаз и
Коментари Харесай

Гуцанов: Договорът с Боташ е неизгоден за България, Турция може да влезе в цялата газопреносна мрежа у нас

НС сътвори краткотрайна комисия във връзка Споразумението сред " Булгаргаз " и " Боташ ".

Договорът с „ Боташ " е неблагоприятен за България.

Той е 13 годишен и е подписан без да бъде осведомена Комисията по енергетика в Народно събрание, както и Народно събрание. Този контракт е изработен по подобен метод, че ние плащаме за преноса по 486 000 $ дневно. 15 милиона на месец.

Ако се откажем от този контракт неустойката за България е над 2 милиарда $.По този метод турската държавна компания може да влезе в цялата газопреносна мрежа на страната ни и да стигне до газопреносната мрежа на Европейски Съюз. Заради това има и дейности от страна на Европейска комисия по отношение на този контракт. Това сподели в предаването „ Здравей България " по NOVA Борислав Гуцанов, народен представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

Той посочи, че договорът е подписан в границите на 5 дни, което е неуместно къс период. „ Радвам се, че през вчерашния ден за първи път имаше дейности в Народно събрание, които дадоха опция на опозицията да направи тази Комисия ", добави той.

Според него би трябвало да се откри кой е подписал този контракт, за какво е трябвало това да се случи и ще има ли наказа поради тези дейности.

Той посочи, че би трябвало да има избори и обикновено ръководство на страната. „ Това срамно и рисково за страната ръководство би трябвало да си отиде ", сподели още Гуцанов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР