НС прие процедурните правила за избор на управител на БНБ,

...
НС прие процедурните правила за избор на управител на БНБ,
Коментари Харесай

НС прие правила за избор на ръководството на БНБ, Сметната палата и НЗОК

НС одобри процедурните правила за избор на шеф на Българска народна банка, за избор на ръководител на Сметната палата, както и процедурата за избор на ръководител на НЗОК.

С 89 гласа „ за “ 41 гласа „ срещу “ и 24 „ въздържали се “ депутатите одобриха разпоредбите за предложение на претенденти и избор на шеф на Българска народна банка. Със 108 гласа „ за “, 39 гласа „ срещу “ и 5 „ въздържали се “ бяха признати и процедурните правила за избор на ръководител на Сметната палата.

Като трета изключителна точка Народно събрание одобри и процедурните правила за избор на началник на НЗОК с 128 гласа „ за “ 6 гласа „ срещу “ и 21 „ въздържали се “.

Проекторешението за приемане на процедурни правила беше включено в дневния ред на Народното събрание при започване на пленарното съвещание по предложение на ръководителя на Народно събрание Росен Желязков.

Парламентът, в отсъствието на парламентарната група на Политическа партия - Демократична България пренареди дневния ред на съвещанието в четвъртък.
Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов изиска да остане единствено проекторешението за процедурата за избор на шеф на НЗОК, защото периодите изтичат. Той обърна внимание, че изтичат и периодите Народното събрание да преглежда подписката с предложение за референдум за опазване на българския лев.

В началото на съвещанието заместник-председателят на парламентарната група (ПГ) на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски разяснява, че цяла ПГ от ръководещото болшинство ги няма в залата и попита какво се случва.

" Господин Борисов, вашите съдружни сътрудници ги няма, апелирам ви, вземете ограничения или излезте и обяснете кой ръководи страната ", обърна се той към водача на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите на Свиленски сега заседават опозиционните партии, а ръководещите ги няма.  

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР